Ünnepség

2024.06.27. 17:00

Kerékpártúrát is szerveznek Tompa várossá nyilvánításának huszadik évfordulójára

A település várossá válásának 20. évfordulója alkalmából szerveznek húsz kilométeres kerékpártúrát a határmenti városban 2024. június 29-én, szombaton.

Pozsgai Ákos

A túra résztvevői 9 órakor rajtolnak el a központi parkból, majd a felújított Kelebiával összekötő úton tekernek át a szomszédos településre, ahol a községháza előtt köszöntik a 100 éves Kelebiát. Onnan a tompai Szent Anna templomhoz tekernek tovább, majd Tompán a központi parkban ér véget a húsz kilométeres kerékpártúra.

túra, kerékpár, ünnepség
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A város napi rendezvények helyszíne a központi park és a városi sportpálya lesz. Június 28-án, pénteken 21 órakor a sportpályán felállított nagyszínpadon ad élő koncertet a Bikini. Június 29-én, szombaton 14.30 órától a központi parkban a kiskunhalasi Kántor András Veterán Autósok és Motorosok Egyesülete, a Konok Kunok Motoros Klub, valamint a helyi és környékbeli veterán jármű gyűjtők tartanak bemutatót.

15 órától ünnepség keretében adják át a városi kitüntetéseket, díjakat, majd a Rozmaring Nyugdíjas Klub meglepetés műsora következik a várossá avatás alkalmából, utána a Kiskun Néptáncegyüttes lép színpadra. A város napi ünnepség keretében hirdetik ki a „Szeretek Tompán Élni” gyermek rajzpályázat eredményeit, az elkészült alkotásokból kiállítás is nyílik.

Szombaton 18 órától a Napos(abb) Oldal zenekar ad koncertet a központi parkban, utána pedig a Városnapi Hacacáré veszi kezdetét.

A városnapi rendezvények kiegészítő programjaként légvárak, ugrálóvárak, kézműves foglalkozások, homokfestés, csillámtetoválás és vidámpark várja a családokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában