Összefoglaló

2024.06.29. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 29.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A felső-kiskunsági dunamelléki népdalokat gyűjtötte össze Takács Róbert énektanár, a szalkszentmártoni népdalkör egykori vezetője. A „Gyöngyszemek” című kiadvány várhatóan még ebben az évben nyomdába kerül.

Fotó: Vajda Piroska

A Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója arról beszélt, hogy Magyarország vezető szerepe kulcsfontosságú lesz a kihívások kezelésében és az EU világos, előremutató menetrendjének meghatározásában

Ünnepi szentmisét mutat be Gyöngyösi József érseki tanácsos, nyugalmazott plébános június 30-án, vasárnap.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában csütörtökön, a Kalocsa Kamarakórus közreműködésével tartották meg a hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét. A város legnagyobb intézménye ünnepén a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye képviseletében dr. Bábel Balázs érsek, a vármegyei anyaintézmény részéről dr. Horváth Zsolt orvos-igazgató vett részt az ünnepségen.

Szórványkollégiumokat támogat a Lakitelek Népfőiskola.

Szombaton Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Győr-Moson-Sopron vármegyében, vasárnap pedig az északkeleti területek kivételével az ország nagy részén emelkedhet a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok fölé.

Ennek a csapatnak a drukkerei okozták eddig a legtöbb botrányt az Eb-n.

Immár huszadik alkalommal rendezték meg a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőrnapot a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség és Dunapataj Önkormányzata szervezésében a dunapataji Szelidi-tó partján. A prominens vendégek részvételével megrendezett esemény kiemelt jelentőségű a megyei polgárőrség életében, hiszen erősíti, egyben kifejezi a polgárőrök összetartozását. A felszólalók méltatták a polgárőrök önfeláldozó munkáját, és elismeréseket, valamint szolgálati járműveket is átadtak az eseményen.

AKI: olcsóbbak az idénygyümölcsök tavalyhoz képest.

A jól sikerült Múzeumok Éjszakája után újabb programokkal jelentkezik a kalocsai Viski Károly Múzeumhoz tartozó Schöffer Gyűjtemény.

Kiváló termésre, a tavalyi duplájára és hosszú szezonra is számíthatnak idén a kajszibarack termesztők – közölte közösségi oldalán az agrárminiszter. Nagy István kiemelte, a kajszibarack, mint kultúrnövény nemcsak gazdasági szempontból fontos, hanem táplálkozástani értékei és gazdasági potenciálja miatt is kiemelt figyelmet érdemel.

Hangszerként is helyt áll az acélszobrászati művekből nyílt kiállítás egyik alkotása.

Tizedik alkalommal rendeztek Paradicsom Fesztivált a hétvégén Jászszentlászlón. A jubileumi falunapon ezúttal is gazdag programválasztékkal várták a falubelieket. Az esemény kiemelt látványossága idén is a motorosok felvonulása volt, de nagy sikert aratott az első alkalommal meghirdetett főzőverseny is. Az egyik bográcsban például kőleves főztek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában