Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

2024.07.01. 19:46

Idén tíz fogvatartott tett érettségi vizsgát a halasi börtönben

A Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet közleménye szerint idén is különleges eseményre került sor, hiszen tíz fogvatartott tett érettségi vizsgát.

Pozsgai Ákos

A halasi börtön közleménye szerint a fogvatartottak úgy nyilatkoztak, hogy az érettségire való felkészülés hosszú és kihívásokkal teli folyamat volt számukra, amelyben óriási segítséget kaptak az intézet vezetésétől és tanáraiktól.

érettségi, fogvatartott, Kiskunhalas, börtön,
Tíz fogvatartott tett érettségi vizsgát a halasi börtönben
Fotó: Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

A közlemény kitér arra is, hogy az oktatás támogatása és fejlesztése révén az intézet hozzájárul a fogvatartottak rehabilitációjához és társadalomba való beilleszkedésükhöz szabadulásuk után. Az oktatás ereje nem csupán a tudás átadásában rejlik, hanem abban is, hogy hitet ad az újrakezdésben és a változás lehetőségében. Az érettségi vizsgát sikeresen teljesítők példája inspiráló lehet mindazok számára, akik nehéz helyzetből próbálnak újrakezdeni és jobb életet építeni, ezzel kapnak az életükben egy második esélyt – áll a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában