Összefoglaló

2024.06.28. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 28.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Milyen okmányok szükségesek a külföldi utazáshoz? Mennyi idő alatt érkezik meg az új útlevél? Mennyibe kerül egy gyermek útlevél? Többek között ezekről is tájékoztatást adott Cseh Tamás, a Bács-Kiskun vármegyei kormányhivatal kecskeméti járási hivatal vezetője a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Átadták a Tompát Kelebiával összekötő megújult utat 
Fotó: Pozsgai Ákos

Elkészült Tompán a Béke utca és a Külső Újsor, a települést Kelebiával összekötő felújított külterületi útszakasz. A tompai beruházás két ütemben valósult meg a Vidékfejlesztési Program pályázatán nyert mintegy 350 millió forintból. 

A Kecskeméti Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki akarata ellenére magához húzott, majd az ölébe ültetett egy tízéves fiút.

Egy kalocsai szálláshelyen aludt két munkás, ám a szállás ajtaját elfelejtették bezárni éjszakára, mivel az este folyamán ki-be járkáltak a helyiségből. Könnyelműségüket értékeik bánták: valaki besurrant a szobába, ahonnan többek között telefont, személyes iratokat, bankkártyát és pénzt lopott el.

Egy kiskunfélegyházi asztalosüzem munkásszállójának folyosóján az éghető anyagok meggyújtásával több helyen szándékosan tüzet okozott egy férfi tavaly február 23-án. A bíróság az ügyben pénteken előkészítő ülést tartott Kecskeméten.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiskunmajsai Rendőrőrse rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen 2024. június 27-én. A rendőrök a lakosság segítségét kérik a rablópáros megtalálásában.

Stílustanácsadás, ruhatervezés és varrótanfolyamok szervezése Kretter Bea stílustanácsadó, divattervező feladata. Ma már rendkívül izgalmasnak érzi ezeket, motiváló számára, hogy egy hölgy megtalálja az igazi stílusát, s hogy egy csodás ruhában ne tűnjön el, inkább tündököljön és jól érezze magát. Legközelebb június 29-én Baján tart előadást a Duna Hotelben. Hírportálunknak a stílustanácsadás rejtelmeiről beszélt.

A jogi bizottság személyi összetételének módosításáról döntött csütörtöki ülésén a kiskunfélegyházi képviselő-testület. Kis-Szeniczey Kálmán helyett Kollár Lászlót választotta meg új tagnak a testület a nyári szünet előtti utolsó ülésén.

A 40 éves helybéli nő 20 és 23 éves lányai, valamint két kutyájuk a Salzburg közelében fekvő Gastein-völgyben találkoztak össze egy tehéncsordával, amely megtámadta őket.

Főként az internetes csalások számának emelkedésének tudható be, hogy 2023-ban csaknem 7 százalékkal több bűncselekmény miatt indult nyomozás Bács-Kiskunban mint 2022-ben – hangzott el a vármegyei közgyűlés Csólyospáloson tartott ülésén, ahol átadták a Bács-Kiskun bora verseny díjait is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában