Kunszentmiklós

2024.05.17. 11:15

Orbán Balázs: Mi, magyarok a béke oldalán állunk – galériával

A fejlődés csak akkor képzelhető el, ha béke van. Amennyiben Magyarország békéje és biztonsága megkérdőjeleződik, ha a háborús készülődés valódi háborús konfliktussá változik, akkor minden tervünket visszatehetjük a polcra, és akkor nagyon komoly nehézségekkel kell az országnak is szembenéznie – jelentette ki Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója csütörtökön, a Kunszentmiklóson megtartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Gulyás Sándor

– A június 9-ei választásokon mind a települési vezetők, mind az európai parlamenti képviselők esetében a legfontosabb kérdés az, hogy milyen álláspontot foglalnak el a háború és a béke ügyében – hangsúlyozta a politikai igazgató.

választás, Orbán Balázs, Kunszentmiklós
A fejlődés csak akkor képzelhető el, ha béke van – hangsúlyozta Orbán Balázs
Fotó: Gulyás Sándor

Orbán Balázs a Szlovákia miniszterelnöke ellen elkövetett merényletet felidézve elmondta, hogy a támadó azért tört Robert Fico életére, mert nem értett egyet a kormányfő békepárti politikájával. Mindez azt mutatja, hogy Európában egyre terjed a „háborús pszichózis”, és a háborúpárti erők, egyes fanatikusok, olyan helyzeteket generálnak, ami miatt a békepárti képviselőknek az élete és egészsége is veszélyben van.

– A Fidesz–KDNP két éve sziklaszilárdan elkötelezte magát a békepárti álláspont mellett. Arra szeretnének bátorítani mindenkit, hogy békepárti képviselőket juttasson településvezetői és európai parlamenti pozíciókba. Minden fejlődés csak akkor képzelhető el, ha béke van – fogalmazott Orbán Balázs.

Vicsek Annamária vajdasági származású szakpolitikus, a szerbiai oktatási minisztérium volt államtitkára, a Fidesz–KDNP EP-képviselőjelöltje elmondta: Nem lehet a háborúnak győztese, a háborúnak csak vesztesei lehetnek, ezért azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

– Fontos kérdés az illegális migráció, illetve a genderideológia témakörének kezelése is, amelyek jelenleg uralják a nyugati gondolkodást, ám nem összeegyeztethetők az európai keresztény értékrenddel, gondolkodással – emelte ki Vicsek Annamária.

– Ekkora tétje még nem volt az európai parlamenti választásoknak. Élet-halál, vagyis a háború és a béke kérdésről kell döntenünk. Az európai politikusok zöme háborús pszichózisban szenved, és Európa egyre komolyabban sodródik bele egy világégésbe, amit mindenáron el kell kerülni. El kell kerülni, hogy olyan képviselők kerüljenek újra az Európai Parlamentbe, akik a háborús propagandát terjesztik, illetve támogatják. Bács-Kiskun vármegyében úgy érzem, nincs probléma az emberek gondolkodásával, mert mindig a jobboldali, a keresztény értékeket tartották szem előtt – fogalmazott dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában