Adományátadó

2024.01.18. 15:14

Mobil szívmonitorok segítik a jövőben a betegek ellátását Kecskeméten – galériával

Négy új mobil betegőrző szívmonitor készüléket állíthat a betegek szolgálatába a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztálya egy tavalyi jótékonysági bál nagylelkű bevétele jóvoltából. A 9,834 millió forint támogatásból vásárolt eszközöket csütörtökön mutatták be a kórházban.

Sebestyén Hajnalka

9,834 millió forint támogatásból vásárolták meg az eszközöket

Fotó: Bús Csaba

Közel 10 millió forintot gyűjtöttek a Sheraton Hotelben 2023 márciusában megrendezett Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estély és Árverésen. Az esemény célja az volt, hogy Kecskeméten, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztályát támogató Kecskeméti Szív és Érgyógyászatért Alapítványon keresztül egy több mint 11 millió forint értékű mobil szívmonitoring készülékre gyűjtsenek. A bál bevételén felül a kórház saját költségvetésből további pénzösszeget biztosított a készülékek megvásárlásához. 

Az új berendezés egyrészt lehetővé teszi az osztályon kezelt betegek online megfigyelését, így növelve a betegellátási képességet, másrészt pedig a lábadozó betegek ágyhoz kötöttségét csökkenti, így egészében nagyban növeli a betegellátási potenciált.

A csütörtöki rendezvényen a Kecskeméti Szív- és Érgyógyászati Alapítvány részéről B. Tóth Katalin kuratóriumi titkár köszöntötte a jelenlévőket. Az eseményen részt vett dr. Gondos Miklós kórházigazgató, dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, az önkormányzat részéről Szamler László és Pászti András képviselő, valamint a támogatók és a bál szervezői részéről Kovács László Zsolt. Társa dr. Kócsó Sándor volt. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, dr. Gondos Miklós beszédében hangsúlyozta: a céljuk mindenkor, hogy a betegeknek a legmagasabb szintű szolgáltatást és betegellátást nyújtsák. 

Ennek komoly anyagi vonatkozásai vannak. A jótékonysági bál támogatói hatalmas segítséget nyújtottak az Invazív Kardiológiai Osztály számára, melyet ez úton is megköszönt a jelenlévő vállalkozásoknak.

A jótékonysági bált szervezők nevében Kovács László Zsolt örömmel összegezte tapasztalatait. Elmondta: a Kecskeméten és a környéken élő jó szívű adományozók a nemes cél érdekében mindig szívesen, jó szívvel segítenek. A kórház támogatása pedig nagyon sok betegnek nyújthat a jövőben gyorsabb gyógyulást, nagyobb esélyt az életben maradásra.

Négy új mobil betegőrző szívmonitor készüléket vásároltak a támogatásból
Fotó: Bús Csaba

Az Invazív Kardiológiai Osztály vezetője, dr. Berta Balázs PhD, kuratóriumi elnök mutatta be a megvásárolt eszközöket. A négy betegőrző szívmonitor négy intenzív ágyat szabadít fel. A mobiltelefon méretű monitorokat azok a betegek tehetik majd magukra egy hordozótáskában, akik már jobban vannak. Nem kell őket továbbra is ágyhoz kötni, kiengedhetik az intenzív osztályról, és a normál osztályon lábadozhatnak teljes biztonsággal, folyamatos szívmonitorozással. 

A beruházáshoz kapcsolódóan egy csúcskategóriás betegőrző monitort is a betegellátás szolgálatába állítottak, mellyel a súlyos keringési elégtelenségben szenvedő, intenzív terápiát igénylő betegek pontos keringési paraméterei és a szív teljesítménye mérhető, követhető, ezzel az alkalmazott terápia jobban vezethető a gyorsabb felépülés érdekében. Az eszközöket hamarosan „munkába állítják”, amint a számítógépes központ szoftverháttere biztosított lesz. 

Végül a nagylelkű adományozók részéről Bencsik Győző, az OTP Bank dél-alföldi régióigazgatója szólt arról, miért is fontos számukra, hogy ilyen nemes célt támogassanak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában