LKW Fuvar Kft.

2023.10.17. 19:49

A jakabi vállalkozás nagy volumenű fejlesztést valósít meg – galériával

Jakabszálláson az LKW Fuvar Kft. háromszázmilliós beruházást hajt végre ezekben a hónapokban. A komplex technológia fejlesztés eredményeként a jövőben a cég kapacitása és a gyártási hatékonysága 30-40 százalékkal javulhat. A részletekről Katona László ügyvezető-tulajdonos hétfőn a sajtónyilvános projektbemutatón adott számot.

Sebestyén Hajnalka

Katona László ügyvezető-tulajdonos

Fotó: Bús Csaba

Katona László sok éves tapasztalattal 2010-ben azzal céllal alapította meg vállalkozását, hogy használt tehergépjárműveket, alvázakat, pótkocsikat vásároljon fel, szervizelje, felújítsa, saját tervek, illetve megbízói igények alapján újszerű állapotú, új felépítményeket gyártson hozzá és értékesítse. A cég jelenleg 21 munkavállalót foglalkoztat, akik közül sokan a kezdetektől a csapatot erősítik. 

A hatékonyabb működés, a magasabb színvonalú kiszolgálás, a kapacitásbővítés érdekében a társaság 2021-ben pályázatot nyújtott be a GINOP PLUSZ-1.2.1-21 pályázatra, melyet sikeresen elbíráltak. A Komplex technológia, energetikai fejlesztés és képzés az LKW Fuvar Kft. jakabszállási telephelyén című pályázatukra 78 százalékos támogatottság mellett 208 millió forint európai uniós feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyertek a Széchenyi Terv Plusz program keretében. A teljes beruházás értéke mintegy 300 millió forint. A támogatott fejlesztésen túl a cég önerőből pluszban egy szerelőcsarnokot is felépített. 

A támogatást még 2021-ben nyerték el, hamarosan a végéhez közeledik a projekt. A legtöbb elem már megvalósult. Többek között korszerű eszközparkot alakítottak ki. Több mint 20 féle új technológia berendezést vásároltak. Fejlesztették a telephely infrastruktúráját: a már említett géppark korszerűsítésen túl vagyonvédelmi őrző-védő rendszert építettek ki, korszerűsítették a világítási rendszert led-es fényforrásokkal, napelem rendszerrel. A dolgozókat pedig továbbképzéseken vehettek részt.

Katona László elmondta: a fejlesztés eredményeként a gyártási kapacitás minden meglévő munkafolyamatnál megnő, illetve új technológia folyamatokat vezetnek be, saját alkatrészgyártást, tartály felépítmény gyártást. A komplex technológia fejlesztés eredményeként a kapacitás és a gyártási hatékonyság 30-40 százalékkal javulhat, amely megteremti a hosszútávú, eredményes működést. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában