Döntés

2023.09.23. 18:12

A korábbi ár harmadáért két évre köt földgázszerződést a kalocsai önkormányzat

Sürgősséggel tűzték napirendre a város földgázközbeszerzését a 2023. október 1-jét követő két évre a kalocsai képviselő-testület pénteken tartott rendkívüli ülésen.

Zsiga Ferenc

Képünk egy korábbi testületi ülésen készült

Fotó: Zsiga Ferenc / archív-felvétel

A végül egy tartózkodás mellett elfogadott döntés értelmében a város intézményeinek működtetésért felelős Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. a korábbi ár harmadáért szerződhet két évre, összesen 685 538 köbméter gázra. A szerződést az öt közbeszerzési felhívásra jelentkező cég közül egyedül szabályos ajánlatot benyújtó MVM NEX Energiaszolgáltató Zrt-vel kötik meg. 

A képviselők egyetértettek abban: megjósolhatatlan, hogy a földgázpiacon milyen árak lesznek a következő hónapokban, években, ezért a dr. Filvig Géza Kalocsa polgármestere által indítványozott határozati javaslatot változtatás nélkül elfogadta a grémium döntő többsége. Így az önkormányzat jövő évi és az azt követő évi költségvetése tervezésénél stabil, állandó kiadással tudnak majd tervezni az egyik legnagyobb kiadást jelentő földgáz esetében. Az 1987 óta egy akkor korszerű, ma már nagyon elavult technikával működő uszodának napi 600 köbméter a földgáz igénye, ezért azt a téli hónapokra akkor nyitják újra, ha a város gazdasági helyzete megengedi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában