Felújítás

2023.08.28. 12:48

Utak újultak meg Szent István-városban Kecskeméten

Az elmúlt héten fejezték be Kecskeméten, a Platter János utca és környéke útjainak a felújítását. Hosszú egyeztetések után javulhattak meg Szent István-város földútjai – tájékoztatott Pászti András, önkormányzati képviselő.

Lizik-Varga Katalin

Hosszú egyeztetések után javulhattak meg Szent István-város földútjai

Fotó: Pászti András

Mint mondta, az út állapotának védelme érdekében a továbbiakban a környező cégekkel tárgyalást fog kezdeményezni. A munkálatoknak köszönhetően a Platter János utca mart aszfaltos útszakaszára újabb 20 000 kilogramm mart aszfaltot terítettek. Mint kiderült, az említett útszakasz állapotát sekélykátyúzással, vagy egyéb beavatkozással már nem lehetett érdemileg javítani. Ezért volt szükség az aszfaltterítésre. 

A Platter János utca stabilizált szakaszát a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. által üzemeltetett szakaszon profilozták, majd a kátyúk, a gödrök és az egyenetlenségek megszüntetése érdekében hengerezték is. A profilozáskor a terület felső rétegének a lazítása után kialakítják a megfelelő profilszelvényt. Hengerezéskor pedig ezt a felületet úthengerrel tömörítik. A Törvénykönyv, a Vármegye-Ispán és a Sarolta-Kolostor utcákon szintén elvégezték az útprofilozást és hengerezést. 

Fotó: Pászti András, önkormányzati képviselő

A munkálatok elvégzése közben új gondok is felmerültek a helyszínen. Például fény derült arra, hogy több helyen akadályozzák a szemétszállítást az útszelvénybe a kertekből belógó gallyak. Ezért fokozottan kérik az ott lakókat, hogy gondozzák a növényeiket, hogy gördülékenyebben haladhasson a hulladék elszállítása a városrészből. Ugyanis a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a közterület növényzetének a kezelését végzi, a magánkertek fáinak a metszése minden esetben a tulajdonosok feladata.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában