Beruházás

2023.08.29. 16:02

Méltó körülmények: előtetővel bővült a helvéciai ravatalozó – galériával

Kedden szentelték fel a helvéciai temetőben a kibővített ravatalozót.

Sebestyén Hajnalka

Balogh Károly polgármester folyamatosan azért dolgozik, hogy a település még élhetőbb, még szebb legyen

Fotó: Gulyás Sándor

Az új előtető a jövőben lehetővé teszi, hogy csapadékos időben, vagy a nagy kánikulában is meghittebb, kegyeletteljesebb legyen a végső búcsúztatás. Helvécia nagyközség önkormányzata saját forrásból valósította meg a beruházást. Az előtető építése mellett új, modern vizesblokk épült, valamint az épületet körülvevő terület térkövezték. 

Az átadási ünnepségen dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet. Kiemelte: sokak ősei, így az övéi közül is többen ebben a temetőben nyugszanak. Mindig fájdalmas, ha elveszítjük szeretett hozzátartozóinkat, melyet előbb-utóbb mindenki megtapasztal. Fontos, hogy méltó körülmények között vehessen mindenki búcsút szerettétől. Ez Helvécián mostmár teljes mértékben megadatik, nagyon szép lett az új előtető, a megújult ravatalozó. 

Hozzátette: Helvécián mindig fel merik vállalni elképzeléseiket. Jó példa erre a most kibővített ravatalozó is. Önerőből, 30 millió forintból valósították meg. Balogh Károly polgármester folyamatosan azért dolgozik, hogy a település még élhetőbb, még szebb legyen. 

Az ünnepségen Kiss Vilmos katolikus atya szentelte fel a megújult ravatalozót. A hangulat meghittségét fokozta Szabó Sándor tárogatóművész játéka.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában