beruházás

2021.06.22. 19:30

Új épületszárnnyal bővült a halasi Kertvárosi iskola

A régi épületrészben kicserélték az összes nyílászárót, a régi kazánokat és a radiátorokat is.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy hatszáz négyzetméter alapterületű kétszintes épületet húztak fel a Kertvárosi Általános Iskola északi szárnyához, a különböző szaktantermek mellett itt kapott helyet az intézmény új ebédlője is, valamint a beruházás keretében újakra cserélték a régi épületrész nyílászáróit és korszerűsítették az iskola fűtésrendszerét is.

A fejlesztés 489,1 millió forintba került, amihez a forrást az iskolát fenntartó Kiskőrösi Tankerületi Központ európai uniós pályázaton nyerte el. A beruházás a nyolcvanas évek végén épült meglévő épület korszerűsítését, bővítését célozta meg az intézmény működéséhez szükséges új eszközök beszerzésével.

A régi épületrészben újakra cserélték az összes külső ablakot és ajtót, valamint a régi kazánokat és a radiátorokat is újakra cserélték. Az elkészült új épületszárnyban két tanterem, egy természettudományi szaktanterem, a képzőművészeti és zenei oktatást segítő multifunkcionális tanterem, egy néptáncterem, mosdók, tusoló, egy melegítőkonyha és tágas ebédlő kapott helyet.

A fejlesztést 489 millió forintból valósította meg a tankerületi központ.
Fotó: Pozsgai Ákos

A régi helyett egy új korszerű, modern gépekkel, eszközökkel felszerelt tankonyhát is kialakítottak, ahol a gyerekek a háztartástan alapjait a gyakorlatban is el tudják sajátítani. Megújult az iskola udvara is, ahol új játékelemeket és fitneszeszközöket helyeztek el. Készült egy új zárt kerékpártorló is a kétkerekűek biztonságos elhelyezését segítve.

Az új szárnyban több tantermet is kialakítottak a beruházás során
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában