tábor

2020.08.23. 07:00

Nem maradtak üresek a szákok Tasson

Ifjúsági horgásztábort tartott a napokban a tassi és a szalkszentmártoni gyermekek számára a Tassi Sporthorgász Egyesület.

Gulyás Sándor

Sok halat fogtak a gyerekek

Forrás: Petőfi Népe

A szervezők idén is a gyakorlati ismeretek elsajátítására helyezték a hangsúlyt.

A harmadik alkalommal megtartott Matula bácsi gyermekhorgásztáborban 28 általános iskolás fiatal ismerkedhetett meg a horgászat fortélyaival. A tábor és a horgászhelyek közvetlenül a Ráckevei (Soroksári)-Duna tassi felső víz partján kaptak helyet.

– A hét nap alatt hasznos gyakorlati és elméleti képzésben részesültek a gyerekek. Tesztlapokat töltöttek ki, megismerkedtek a horgászat fortélyaival, amit ki is próbálhattak. A különböző módszereket, technikákat a vízparton, horgászás közben tanítottuk meg a gyermekeknek, hozzáértő szakemberek segítségével. A versenyszellem jegyében korosztályonként mérhették össze tudásokat a tábor résztvevői. A legjobbak horgászbotot, orsót, merítőszákot kaptak, de senki sem ment haza üres kézzel – mondta Mag József, a Tassi Sporthorgász Egyesület elnöke.

A tanultaknak köszönhetően a zsákmány sem maradt el, a táborlakók naponta fogtak halat, leginkább keszeget, pontyot, de bodorka, sneci és sügér is került a szákokba. A pecázás mellett a fiatalok strandoltak, csónakáztak, kajakoztak és kirándultak is.

– A tábor megrendezéséhez az országos horgászszövetség HUNOP pályázata 400 ezer forinttal járult hozzá, a fennmaradó költségeket a tassi, a szalkszentmártoni önkormányzat, valamint az egyesület finanszírozta. A táborvezetői feladatot Nagy István, az egyesület titkára látta el. Lelkes segítői voltak Szabó Terézia, Mészáros Szilvia és Bánoczi Barbara – mondta Mag József.

Sok halat fogtak a gyerekek
Fotó: Petőfi Népe

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában