Vádemelés

1 órája

Nőt bántalmazott egy jótékonysági bálon, majd egy autót is megrugdosott egy bajai férfi

A Bajai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben. A vádlott egy jótékonysági bálon keveredett balhéba, amely során megpofozott egy férfit, majd egy nőt bántalmazott.

Vizi Zalán

A vád szerint a Baja környéki községben élő férfi – az ügy vádlottja – 2024. január 20-án késő este a helyi művelődési házban szervezett zártkörű jótékonysági bálon ittasan kiment az utcára dohányozni. Többen is kint levegőztek, és ekkor kezdődött a baj. A vádlott vitába keveredett másokkal. Ekkor avatkozott közbe az ügy sértettje, egy másik férfi vendég, azzal a céllal, hogy a vitának véget vessen. Az összetűzés során a vádlott megpofozta a másik férfit, majd egy nőt bántalmazott.

nőt bántalmazott, vádemelés, Baja
Nőt bántalmazott egy jótékonysági bálon, majd egy autót is megrugdosott egy bajai férfi
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Nőt bántalmazott, bár az ütést férfinak szánta

A vita megakadályozása nem volt sikeres, olyannyira, hogy a vádlott megpofozta a közbeavatkozó férfit, akinek lerepült és összetört a szemüvege. Ez még nem volt elég a vádlottnak, újra le akart keverni egyet a sértettnek. Ekkor a férfi elhajolt az ütés elől, ami így a mögötte álló nőt találta el. A bántalmazás következtében a nő arca bekékült és bedagadt – írja közleményében az ügyészség.

A megvadult férfi egy autót is megrugdosott

A vádlott a jótékonysági bálon történt eset után két hónappal később újabb vitatkozás főszereplője lett. A nyílt utcán úgy összevitatkozott egy számára ismeretlen férfival – az ügy másik sértettjével –, hogy az autójának jobb első ajtaját megrugdosta. Az autótulajdonos a nyomozás során a kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

A férfi nyilvános rendezvényen, illetve nyílt utcán tanúsított erőszakos magatartása alkalmas volt megbotránkozás és riadalom keltésére.

Az ügyészség a férfit kétrendbeli garázdaság mellett rongálás vétségével is vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ezen kívül azt, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megtérítésére. Az ügyben a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában