Ítélet

1 órája

Tizenhét év fegyházbüntetést kapott a mélykúti gyilkos

Sz. Henrietta tavaly februárban brutálisan megverte és a fagyos udvaron hagyta ismerősét, az életveszélyes sérüléseket szenvedett férfi három nappal később, a kórházi kezelés ellenére belehalt sérüléseibe. A Kecskeméti Törvényszék a mélykúti gyilkost 17 év fegyházbüntetésre 10 év közügyektől eltiltásra ítélte pénteken.

Horváth Péter

Mint arról beszámoltunk, hétfőn zajlottak a perbeszédek, pénteken pedig ítélet született a Kecskeméti Törvényszéken Sz. Henrietta ügyében, aki tavaly áprilisban brutálisan összeverte ismerősét, egy 68 éves férfit, állítólag egy lábassal. A mélykúti gyilkos mintegy 30 alkalommal sújtott le áldozatára, ebből legalább tízszer a fejére, amitől a férfi arc-és agykoponya törést szenvedett, jobb füle pedig amputálódott az ütésektől. A nő a férfi házában kezdte ütlegelni áldozatát, aki menekült előle, és az udvaron végezte be tettét, majd sorsára hagyta hörgő áldozatát a februári mínuszokban. A nő mielőtt távozott, visszament a férfi pénztárcájáért. A súlyosan kihűlt férfit szomszédai és rokona találta meg az udvaron, és a kórházi ellátás ellenére három nap múlva belehalt sérüléseibe.

mélykúti gyilkos, emberölés, ítélet
Tizenhét év fegyházbüntetést kapott a mélykúti gyilkos
Fotó: Horváth Péter

Farkasné dr. Kramolis Andrea tanácselnök az ítélet indokolásában kifejtette a távmeghallgatásban jelenlévő vádlottnak, hogy a nő rendszeresen látogatta a férfit, akitől cigarettát, kávét és nyugtatót kapott. A vádiratban szerepel, hogy cserébe szexuális szolgáltatást nyújtott. Az ominózus estén történt látogatása során a férfi szexuálisan közeledett a nőhöz, aki erre válaszul a kihűlőben lévő kályhán található lábassal verni kezdte a férfit.

Elhangzott, hogy a vádlott kezdetben ismerősére próbálta terelni a gyanút, majd a kihallgatások során végül beismerte tettét, de védekezésében erős felindulásra hivatkozott, és azt is tagadta, hogy elvette az áldozat pénztárcáját.

A mélykúti gyilkos tudatában volt tettei súlyának

Az ítélet szerint az erős felindulás azért nem állt meg, mert a sértett nem erőszakosan lépett fel, valamint a vádlott a bántalmazás után még visszament a házba, vélhetően a pénztárcáért. Megáll a különös kegyetlenség minősítés, mert a nő tudatában volt, hogy rendkívüli és hosszan tartó szenvedést okoz áldozatának. A védekezésre képtelen személy sérelmére minősítés az ítélet szerint szintén megállt, mert az áldozat mozgásában korlátozott volt, emellett mentális betegséggel kezelték, illetve kezdeti szellemi hanyatlás volt kimutatható nála. A kifosztás is érvényes, mivel nem találták meg az áldozat pénztárcáját, és a vádlottban a pénztárca eltulajdonításának szándéka a sértett bántalmazása után született meg.

A bírónő csak kismértékben vette figyelembe a vádlott javára szóló körülményeket, vagyis azt, hogy kiskorú gyermeket nevel, illetve részleges beismerő vallomást tett.

A nő és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az ügy a Szegedi Ítélőtáblára kerül. A vádlott letartóztatásban várja a másodfokú tárgyalást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában