Bács-Kiskun

2 órája

Elismeréseket is átadtak a katasztrófavédelem munkatársainak a nemzeti ünnep alkalmából

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvannyolcadik, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának harmincötödik évfordulója alkalmából a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlést tartott. A katasztrófavédelem legkiválóbb munkatársai elismerésben részesültek.

Pozsgai Ákos

Marozsi András tűzoltó alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője mondott ünnepi beszédet. – „1956 október 23-ai történései a jövőnek szóltak, ugyanis a polgárok, a munkások, a diákok értünk, Magyarország jövőjéért harcoltak” – fogalmazott az alezredes, felelevenítette az 1956-os eseményeket, és betekintés adott a forradalom és szabadságharc előzményeibe. – „Nemzetünk nagy pillanatai azért váltak ünneppé, azért váltak hitelessé, mert lényegük mélyén a közösség állt, s az emberek tekintetüket az igazság felé fordították” – hangoztatta Marozsi András.

megemlékezés, katasztrófavédelem, elismerés, Bács-Kiskun,
Elismeréseket is átadtak a katasztrófavédelem munkatársainak a nemzeti ünnep alkalmából
Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán tartott ünnepi állománygyűlésen is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről.

Elismerésben részesültek a katasztrófavédelem munkatársai

Az eseményen a nemzeti ünnep alkalmából elismeréseket is átadtak a legkiválóbbaknak. A főigazgatóság rendezvényén Dr. Pintér Sándor belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Kelemen Gábor tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjármű vezetőjének. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Kaszap Ferenc tűzoltó törzszászlóst, a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában