Kecskemét

14 órája

Lezárták a hajléktalanok lakta homokbányai ingatlanokat

Megoldódni látszik a kecskeméti városrész területén kialakult probléma. Az önkormányzat bekerítette és lezárta azokat a homokbányai ingatlanokat, melyekbe hajléktalanok költöztek, akik zavarták az ott élők nyugalmát – írja közleményében a Kecskeméti Városrendészet.

Horváth Péter

Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés érkezett Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterhez, miszerint a Homokbánya területén lévő lakatlan épületekbe hajléktalanok költöztek, akik zavarják az ott élők nyugalmát. Amint arról tudósítottunk, a legutóbbi közmeghallgatáson is felmerült ez a probléma. A megoldás érdekében a polgármester többek között a rendőrség és a városrendészet segítő közreműködését kérte. A rendőrök és a városrendészek napi szinten tartottak ellenőrzést a homokbányai ingatlanoknál. Több alkalommal esti, valamint éjszakai órákban nagy erőkkel vonultak ki a járőrök a közterület-felügyelőkkel.

homokbányai ingatlanok, lezárás, városrendészet
Lezárták a hajléktalanok lakta homokbányai ingatlanokat
Forrás: Beküldött fotó

A lakók nyugalmának biztosítása érdekében az önkormányzat továbbá gondoskodott a közösségi együttélés szabályait be nem tartó személyek által lakott épületek bekerítéséről és lezárásáról. Az ellen, aki a csütörtöktől kezdve a lezárt ingatlan területére behatol, és ott engedély nélkül tartozik, eljárás indul – zárja közleményét a Kecskeméti Városrendészet.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában