Kecskemét

2 órája

Razziát tartottak a Homokbánya lakóit zaklató hajléktalanok között

Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés érkezett Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterhez, mely szerint a Homokbánya területén lévő lakatlan épületekbe hajléktalan személyek költöztek, akik zavarják az ott élők nyugalmát, hangoskodnak, koldulnak. A probléma megoldása érdekében razziát tartott a városrendészet és a rendőrség – írja közleményében a Kecskeméti Városrendészet.

Horváth Péter

A probléma megoldása érdekében a polgármester a rendőrség és a városrendészet segítő közreműködését kérte. Napi szinten tartottak razziát tartottak a területen. Több alkalommal esti, valamint éjszakai órákban nagy erőkkel vonultak ki a járőrök a közterület-felügyelőkkel, igazoltatták az épületekben tartózkodókat, jogsértés esetén helyszíni bírságot szabtak ki.

razziát tartottak, Kecskemét, Homokbánya
Razziát tartottak a Homokbánya lakóit zaklató hajléktalanok között
Forrás:  Kecskeméti Városrendészet

A lakosság és a városrendészek közötti gyors információáramlás érdekében a közterület-felügyelők tájékoztató anyagokat helyeztek el a lépcsőházakban, melyeken a városrendészet elérhetőségei találhatók. Ez azt a célt szolgálja, hogy a lakók minél előbb, a jogsértő cselekmény észlelésekor tudják megtenni bejelentéseiket, ami elősegíti a városrendészek gyors reagálását.

Az összehangolt és rendszeres ellenőrzéseknek, valamint a lakatlan épületek körbekerítésének és lezárásának köszönhetően a Homokbánya területén kialakult probléma vélhetően rövid időn belül rendeződik – zárta közleményét a Kecskeméti Városrendészet.

A problémáról mi is beszámoltunk a legutóbbi közmeghallgatásról szóló tudósításunkban. Akkor egy Homokbánya városrészben lakó hölgy panaszolta el a problémát a polgármesternek, aki intézkedést ígért.

razziát tartottak, Kecskemét, Homokbánya
Több alkalommal esti, valamint éjszakai órákban nagy erőkkel vonultak ki a járőrök a közterület-felügyelőkkel
Forrás:  Kecskeméti Városrendészet

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában