Kecskemét

2 órája

Az édesapa gondatlansága miatt fulladt a vízbe másfél éves kisfia

Szörnyű tragédia történt az elmúlt év nyarán egy Kecskemét környéki tanyán, ahol az ügyészség szerint az édesapa felügyelet nélkül hagyta másfél éves kisfiát, aki kiment az udvarra és az ott lévő kerti tóba beleesett és vízbe fulladt. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt az édesapával szemben.

Pozsgai Ákos

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt vádat emelt egy férfivel szemben, aki egy Kecskemét környéki tanyaépületben kialakított lakrészben élt az élettársával és hat kiskorú gyermekével. Az épület további három lakrészében a vádlott élettársának rokonai laktak. A tanya udvarán volt egy halastó, amelyben az ott lakó gyermekek nem fürödhettek – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

emberölés, kisfiú, édesapa, ügyészség
Emberölés miatt vádat emelt egy édesapával szemben az ügyészség, akinek gondatlansága miatt fulladt a vízbe másfél éves kisfia
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Felügyelet nélkül maradtak a gyerekek

Tavaly június 23-án, délelőtt, a vádlott élettársa átment az édesanyja lakrészébe, így az apa egyedül maradt a gyermekeivel. A férfi felügyelet nélkül hagyta gyermekeit és az ingatlan udvarán kialakított karámban elhelyezett állatokhoz ment. A másfél éves, önállóan járni tudó kisfiú kiment a szobából, a kerti tóba beleesett és vízbe fulladt.

A kisfiú nem tudta érzékelni a veszélyhelyzetet

A főügyészség közleménye szerint a baleset azért következett be, mert az apa a veszélyhelyzetet érzékelni nem képes kisfiút felügyelet nélkül hagyta, annak ellenére, hogy tudta, hogy a tanya udvarán lévő tó kellő felügyelet hiányában akár halálos eredményű baleset forrása lehet. A férfi azért nem látta előre a lehetséges következményeket, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta.

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége a vád

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában