Katasztrófavédelem

2024.09.06. 10:23

Tragédia a Szelidi-tónál és autóba záródott kisgyerek adott munkát a tűzoltóknak Bács-Kiskunban

Csütörtökön a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 6 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Bezáródott az autóba egy kisgyerek csütörtök délelőtt Kiskunhalason, a Fejérföld utcában. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók betörték a jármű ablakát, kinyitották az autót és az édesanya kivette a gyermeket. Személyi sérülés nem történt – írja a katasztrófavédelem.

Bács-Kiskun, katasztrófavédelem, összefoglaló
Illusztráció
Fotó: shutterstock.com 

Fürdőzés közben elmerült egy ember csütörtök délután Dunapatajon, a Szelidi-tóban. A kalocsai és a bajai hivatásos tűzoltók, valamint a fővárosi búvárszolgálat szakemberei megtalálták az eltűnt embert, kiemelték a vízből és átadták a mentőknek. Az életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Csütörtökön még két esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, két esetben kérték a segítségüket lehasadt nagy méretű faágak eltávolításához és két esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában