Till Tamás

2024.09.03. 10:58

Gyilkosság áldozata lett a 11 éves bajai kisfiú – videóval

A napokban véget ért szakértői vizsgálat megállapította, hogy a 24 éve eltűnt 11 éves bajai kisfiú, Till Tamás nejlonba tekert földi maradványai kerültek elő egy bajai fészer betonalapjából. A gyermek erőszakos úton vesztette életét, a rendőrség emberölés bűntettében nyomoz ismeretlen tettes után - jelentette be a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedd délelőtt.

Horváth Péter

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Hürkecz Zoltán őrnagy a rendőrség közösségi oldalán videóüzenetben jelentette be, hogy újabb fejlemények vannak a 24 éve eltűnt, akkor 11 éves bajai Till Tamás ügyében. 

A fotón az édesanya, Tillné Katalin fia fotójával a kezében

Megkapták a DNS-vizsgálat eredményét

Az ügyben augusztus 1-én tartott sajtótájékoztatót az Országos Rendőr-főkapitányságon dr. Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy, aki elmondta, hogy egy fészer betonalapjából kerültek elő a kisfiú földi maradványai. Akkor azt is bejelentette, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A sajtótájékoztató idején, és azt követően még zajlott a szakértői vizsgálat annak érdekében, hogy megállapítsák, Till Tamás maradványai kerültek-e elő július végén.

Dr. Kovács Gábor rendőr alezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes elmondta: a birtokukba jutott információk ellenőrzése kapcsán egy bajai ingatlanban intézkedtek július 30-án, melynek melléképületének betonalapjából gyermekméretű emberi maradványokra bukkantak. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központtól a csontváz genetikai vizsgálatának eredményét a napokban kapták meg.

– A DNS-vizsgálat kétséget kizáróan igazolja, hogy a csontvázlelet azonosságot mutat a 2000. május 28-án, Baján eltűnt gyermekkorú Till Tamás személyével. A körülmények és az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján az a megállapítás tehető, hogy Till Tamás erőszakos úton vesztette életét, halála idegenkezűség eredménye. Ezért az ügyben emberölés gyanúja miatt folytatunk nyomozást ismeretlen tettes ellen – mondta Kovács alezredes.

Amint van új fejlemény az ügyben, a rendőrség azonnali tájékoztatást ígért.

Egy fészer betonalapjában találták meg a gyermek maradványait

Korábban, az Országos Rendőr-főkapitányság augusztus 1-jei sajtótájékoztatója alapján beszámoltunk arról, hogy a 2000. május 28-án eltűnt 11 éves bajai Till Tamás földi maradványait találták meg a rendőrök július 30-án egy Baja melletti tanyán, az ottani fészer betonalapjában.

Dr. Petőfi Attila rendőr vezérőrnagy a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nyomok V. József 60 éves bajai esztergályos vállalkozóhoz vezettek. Az egy hektáros tanyán található családi házhoz és 800 négyzetméteres üzemcsarnokhoz épített 8 négyzetméteres fészer betonalapjában találták meg a gyermek nejlonba tekert maradványait.

Több száz személyt hallgattak ki

A rendőrség mintegy ötszáz személyt hallgatott ki az ügyben a 24 év alatt, tizenöt esetben poligráfos vizsgálatot végeztek. A nyomok a bajai gyermekotthon 2011-ben öngyilkos lett lakójához, K. Péterhez vezettek, aki segített a holttest eltüntetésében a vállalkozónak. K. Péter öngyilkossága miatt csak a környezetét tudták kihallgatni. Kiderült, hogy ő és az otthon másik lakója segédmunkásként dolgoztak a V. Józsefnél napi 500 forintért.

2000. szeptember 17-én került elő a gyermek kerékpárja, V. József telkének határáról, ami egyébként a gyermek útvonalába esett, amikor eltűnése napján otthonából az 5 kilométerre lévő vadasparkba indult lovagolni. A férfit kihallgatta akkor a rendőrség, de nem találták gyanúsnak.  V. József 2021-ben, 81 éves korában öngyilkos lett a holttest feltalálásának helyszínén, a tanyán. Hozzátartozói kihallgatása során kiderült, hogy ők nem tudtak semmit az esetről.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában