Mentés

2024.08.29. 15:32

Lángoló legelő és kigyulladt pajta: kilencszer riasztották tűzhöz a katasztrófavédelmet Bács-Kiskunban

Szerdán a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 9 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Bontásból származó faanyag és száraz fű égett egy tanya udvarán szerda délelőtt Kiskunfélegyháza határában. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet – írja a katasztrófavédelem.

tűzeset, katasztrófavédelem, baleset
Kigyulladt egy pajta Kiskunhalason
Fotó: Pozsgai Ákos

Száraz fű égett háromszáz négyzetméteren szerda délben Kerekegyházán, a Farkas János utcában. A tűz átterjedt egy forgalomból kivont járműre. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Egy nagyjából háromszáz négyzetméteres pajta égett teljes terjedelmében, illetve foltokban avar és gaz lángolt szerda délután Kiskunhalason, a Felsőöregszőlőkben. Az épületben faanyagok, kerékpárok kaptak lángra, öt kismalacot és két anyakocát kimenekítettek a pajtából. A tűz kárt tett egy másik épület oldalában is. A kiskunhalasi, a kiskőrösi és a kalocsai hivatásos, valamint a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók több vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. A tűzoltói beavatkozást erőgépek is segítették.

Nagyjából öthektárnyi legelő, egy hektáron pedig erdő aljnövényzete égett szerda délután Móricgát külterületén. A kiskunfélegyházi, a kisteleki és a kecskeméti hivatásos tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Körülbelül száz négyzetméteren felhalmozott gumik, autóalkatrészek, pala gyulladt meg szerda délután Tataházán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az esethez bácsalmási és bajai hivatásos, valamint bácsalmási önkéntes tűzoltók vonultak. A rajok három vízsugárral, légzésvédelem mellett fékezték meg a lángokat. 

Egy társasházi lakás erkélyén két műanyag ládában cigarettacsikkek égtek szerda délután Kecskeméten, a Mátis Kálmán utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Ráfutásos baleset történt szerda délután Kecskeméten, a Bethlen körúton, ahol egy személykocsi és egy furgon hajtott egymásba. A két kocsiban összesen hatan utaztak, senki sem sérült meg. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Egy személygépjármű és a körülötte lévő száraz növényzet égett szerda este, Balotaszállás külterületén. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt. 

Egymásba hajtott két személykocsi csütörtök kora reggel Kiskőrösön, az 53-as főút belterületi szakaszán, a Bajcsy-Zsilinszky utcai kereszteződésnél. A balesetben egy ember megsérült. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

Szerdán még két esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez, három esetben kérték a segítségüket kidőlt fák eltávolításához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában