Közlekedés

2024.08.25. 19:59

Baleset miatt több vonat is késik Bács-Kiskunban

Személygépkocsi és vonat karambolozott Cegléden vasárnap este, miatt több vonat is késik.

Baon.hu

Összeütközött egy személygépkocsi és egy vonat Cegléden, a Budai úti vasúti átjáróban. A város hivatásos tűzoltói végzik a műszaki mentést. A helyszínen dolgoznak a társhatóságok is. A vonaton nyolcszázan utaztak, útjukat mentesítő járattal folytatják tovább – közölte a katasztrófavédelem.

vonat, máv
Fotó: mávcsoport.hu / illusztráció

A MÁV tájékoztatása szerint, a Munkács, Záhony felől a Nyugati pályaudvarra tartó Latorca InterCityvel (IC 33) ütközött egy autó a Budai út megállóhely közelében található átjáróban. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett.

A helyszínelés ideje alatt –  várhatóan késő éjszakáig – egy vágányon szünetel a forgalom Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomások között. Emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon jelentős, 30-60 perces késésekre,  fennakadásokra, illetve rövidebb szakaszon közlekedő járatokra kell számítani.

Forgalmi változások:

  • A Nyugati pályaudvarról 19:20-kor Nyíregyházára induló Nyírség InterCity (IC 618) nem közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 19:25-kor Debrecenbe induló Cívis InterRégió (6078) nem közlekedik.
  • A gázolásban érintett vonat után haladó, Szegedről Budapestre tartó Napfény InterCity (IC 723) visszatér Ceglédre, nem közlekedik tovább. Az utasai a Ceglédről 19:43-kor a Nyugatiba továbbinduló Napfény InterCityvel (IC 733) utazhatnak.
  • Nyugati pályaudvarról 19:50-kor Szegedre induló Napfény InterCity (IC 718) csak Ceglédtől közlekedik.
  • A Ceglédről 18:48-kor a Nyugati pályaudvarra elindult Z50-es vonat (2811) Ceglédbercel-Cserő állomástól 19:58-kor induló Z50-es vonatként (2821) – késéssel – közlekedik tovább.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában