Darázscsípés

2024.08.22. 14:20

Kiskőrösi rendőrök mentették meg egy életveszélyes állapotba került férfi életét

Jókor, jó helyen voltak a kiskőrösi rendőrök, akik nem haboztak és egy darázscsípésre allergiás sofőr életét mentették meg.

Baon.hu

Kiskőrösről Soltvadkertre tartottak szolgálati autójukkal múlt vasárnap délelőtt Vas Vanessa és Müller János rendőr őrmesterek. Egy velük szemben közlekedő gépjármű sofőrje bekapcsolta az elakadásjelzőjét és az úttest szélére állva legyező kézmozdulatokkal jelezte, hogy segítségre van szüksége. A kiskőrösi járőrök azonnal megfordultak – tájékoztatott a rendőrség.

rendőrség, darázscsípés, életveszély
Vas Vanessa és Müller János rendőr őrmesterek
Forrás: police.hu

Az autóból kiszállva a férfi elmondta, hogy egy darázs berepült menet közben és megcsípte a nyakán. Elmondta, hogy allergiás rá és nincs nála a gyógyszere. Miközben a szolgálati autóba ültették a férfit, jelentették a rendőrség ügyeletére a történteket, majd megkülönböztető jelzéssel elindultak a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház felé. Eközben az ügyeletes felvette a kapcsolatot a mentőkkel, akik Kiskunhalasról indultak el a betegért.

A rendőrök folyamatosan tartották a kapcsolatot a mentőszolgálat diszpécserével, aki instrukciókkal látta el őket az elsősegélyről. A férfi állapota rohamosan romlott, rövid időre az eszméletét is elvesztette. Szerencsére még Kiskunhalas előtt megérkeztek a mentősök, akik azonnal ellátták. Ezt követően láthatóan javult a férfi állapota, kommunikatívabbá vált. Állapotának stabilizálását követően a mentők a kórházba vitték további kezelésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában