Vádemelés

2024.07.10. 08:55

Több mint ötszáz vényt hamisított, hogy altatóhoz jusson

A Kecskeméti Járási Ügyészség 511 rendbeli hamis magánokirat felhasználása, továbbá zsarolás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki kitöltetlen vényeket szerzett, azokat hamis bélyegzővel lepecsételte és a volt élettársa aláírását ráhamisította azért, hogy altatóhoz jusson. Emellett volt élettársa családját magánéleti titkok közzétételével is megzsarolta.

Horváth Péter

A vád szerint a férfi korábbi börtönbüntetéséből 2018-ban szabadulva rászokott a nyugtatókra, amelynek eredményeként kétnaponta 5-6 doboz gyógyszert szedett be. A vádlott 2021-től az élettársa rendelőjéből kitöltetlen vényeket szerzett meg és azokat a nő nevében aláírva hamis vényeket készített. Az élettársi kapcsolat 2022-ben történt megszakadását követően a férfi az orvosnő bélyegzőjére megtévesztésig hasonlító hamis bélyegzőt készíttetett, majd annak felhasználásával további hamis vényeket állított ki.

gyógyszer, vádemelés, vény hamisítás,
Több mint ötszáz vényt hamisított, hogy altatóhoz jusson
Fotó: Shutterstock / illusztráció

Közel két év alatt összesen 511 db vényt váltott be, jellemzően altató hatású készítményekre.

A férfi a szakításukat követően a volt élettársától és a családjától rendszeresen pénzt követelt, utalva arra, hogy amennyiben nem teljesítik, magánéleti titkok közzétételével lejáratja őket.

Az ügyészség a férfit hamis magánokirat felhasználásának vétsége mellett zsarolás bűntettével is megvádolta. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és vele szemben 1 év 9 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette – írja az ügyészség.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!