Fegyház

2024.07.12. 12:06

Súlyosbítanák a mostohagyermekeit szexuálisan zaklató Bács-Kiskun vármegyei férfi büntetését

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a felesége nevelt lányait szexuálisan zaklató és rendszeresen bántalmazó Bács-Kiskun vármegyei férfi büntetésének súlyosítását indítványozta – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Horváth Péter

Az ügyben elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el bíróságként a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi felesége nevelőszülője volt a kiskorú lányoknak 2009. és 2021. között. A férfi 2015. és 2019. között szexuálisan molesztálta a tizenkettedik életévüket már betöltött kiskorú lányokat. A vádlott rendszeresen fizikailag és verbálisan is bántalmazta a lányokat, előfordult, hogy ok nélkül megpofozta, vagy vesszővel ütlegelte őket. A bíróság szerint a férfi magatartása a kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztette. 

szexuális molesztálás, kiskorú, fegyház, bántalmazás
Súlyosítást indítványozott a fellebbviteli ügyészség a mostohagyermekeit szexuálisan zaklató Bács-Kiskun vármegyei férfi ügyében
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Kecskeméti Törvényszék a bűncselekmények elkövetését részben beismerő férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, továbbá kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 15 év fegyházra, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és végleg eltiltotta minden olyan tevékenységtől, ami kiskorúakhoz kapcsolódik.

Az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést jelentett be az ügyészség a fegyházbüntetés súlyosítása érdekében. 

A férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott cselekményeinek minősítése törvényes, azonban a szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, nem biztosítja megfelelően a büntetési célok elérését.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt – olvasható Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!