NAV

2024.07.25. 13:59

Sokkos állapotban lévő nőn segítettek a kecskeméti pénzügyőrök

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Egy fejsérülést szenvedett sofőrnek nyújtottak segítséget a kecskeméti pénzügyőrök az M5 autópályán, amíg a mentősök a helyszínre érkeztek - írja közleményében a NAV Bevetési Igazgatósága.

Horváth Péter

A közlemény szerint Kis Zsolt pénzügyőr százados, Dr. Csendőr Gábor pénzügyőr főhadnagy és Lévai Roland pénzügyőr főtörzsőrmester július 10-én a délutáni órákban épp az M5-ös autópálya mérlegállomásának közelében ellenőriztek, amikor egy hatalmas csattanásra lettek figyelmesek. A forgalom alig néhány perc alatt besűrűsödött a sztrádán, ezért a járőrök a helyszínre siettek, hogy megakadályozzák a további baleseteket. Kiderült, hogy egy 26 éves nő a szalagkorlátnak ütközött, amelynek következtében fejsérülést szenvedett.

NAV, Kecskemét, segítség
Lévai Roland, Kis Zsolt, Dr. Csendőr Gábor
Forrás: NAV

A járőrök azonnal intézkedtek: amíg egyikük értesítette a mentőszolgálatot, addig a többiek felmérték a sérült nő állapotát. A pénzügyőrök a sebet fertőtlenítés után bekötötték, és a mentőszolgálat kiérkezéséig a nő sokkos állapotát úgy enyhítették, és segítették légzésszabályozását, hogy kortyonként vízzel itattak vele. Mint azt a NAV írta: több munkatársuk is rendelkezik sérült beteg ellátását támogató, modern képzéssel. A speciális segítségnyújtást a járőrök önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak, segíthessenek, mivel nem csak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken és gyakran életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!