Katasztrófavédelem

2024.07.19. 09:55

Melléképület tüzéhez és idősek otthonába is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Csütörtökön a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 7 tűzesettel és 70 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Kigyulladt egy melléképület Szabadszálláson, a Duna utcában. Az épület teljes terjedelmében égett. A tűz az épület közelben lévő raklapokra, valamint műanyag tárgyakra is áterjedt, amelyet négy vízsugárral fékeztek meg a solti, kiskőrösi hivatásos és a helyi önkormányzati tűzoltók. Az egységek kihoztak több gázpalackot is az épületből. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

tűzeset, Bács-Kiskun, katasztrófavédelem
Illusztráció
Forrás: shutterstock.com 

Kecskeméten, idősek otthonában egy beltéri kapcsolószekrény kábelkötege égett, füstölt. Az érintett helyiség füsttel telítődött. Emiatt 24 fő elhagyta az épületet, akik az intézmény másik szárnyában kerültek elhelyezésre. A dolgozók a tűz oltását megkezdték. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet átvizsgálták és kiszellőztették. Személyi sérülés nem történt – közölte a katasztrófavédelem.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!