Vádemelés

2024.07.25. 10:18

Több lopásért is felelnie kell a kiskunhalasi nőnek

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy sorozattolvaj nővel szemben. Az elkövető egy italboltban 3 csomag kávét emelt el, majd amikor lebukott, az eladókkal dulakodott azért, hogy a zsákmánnyal el tudjon menekülni.

Baon.hu

A kiskunhalasi nő munkahely és jövedelem hiányában 2023 augusztusa és novembere között bolti lopásokból tartotta fenn magát. Többször tetten érték, amint megpróbálta ellopni a próbafülkébe bevitt ruhaneműket, letépve róluk az áruvédelmi eszközt. Bár az éber eladók az üzlet ajtajának bezárásával megakadályozták a távozását, a hátizsákjából előkerült termékek olyan mértékben megrongálódtak, hogy eladhatatlanná váltak. Egy másik bolti lopás alkalmával az eladó felszólítását figyelmen kívül hagyva sikerült a nőnek távoznia a kifizetetlen parfümökkel és csokoládékkal – írja az ügyészség.

bíróság, lopás, bűnügy
A letartóztatásban lévő nő bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A nő 2023. november 1-jén, este egy helyi italboltban vásárlási szándékot színlelve nézelődött, majd 3 csomag kávét rejtett a táskájába és megpróbált távozni, de az eladók feltartóztatták. A vádlott tagadta a lopást, majd az őt feltartóztató eladónőt félrelökte és a kezénél fogva rángatta azért, hogy a lopott holmival együtt elmeneküljön. Időközben a másik eladó az ajtóhoz sietett, hogy az üzletet magukra zárja, a rabló azonban őt is megtámadta. Dulakodás közben végül a sértetteknek sikerült megszerezniük a vádlott táskáját, amiből a lopott kávé előkerült.

A nőnek amiatt is felelnie kell, mert a kapukulcsot megszerezve rendszeresen bejárt a testvére udvarára, ahonnan ruhaneműket, élelmiszert és fűkaszát lopott el. Ez utóbbit zálogházba adta, az érte kapott néhány ezer forintot elköltötte.

Az ügyészség a nőt a rablás bűntette mellett többrendbeli lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A letartóztatásban lévő nő bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!