Szabadszállás / Izsák

2024.07.05. 11:01

Fiatal édesapa halt meg az 52-es főúton történt tömegszerencsétlenségben – galériával, videóval frissítve

Információink szerint nyaralni tartó szolnoki család volt az egyik részese az Izsák közelében csütörtök reggel történt tömegszerencsétlenségnek. Úgy tudjuk, hogy a baleset halálos áldozata az édesapa, a család autóját maga alá gyűrte a kavicsot szállító teherautó. Az 52-es főúton az éjszaka befejeződtek a műszaki mentési munkálatok, a rendőrség megnyitotta a forgalom előtt, szabadon járható.

Pozsgai Ákos

Beszámoltunk róla, hogy súlyos tömeges baleset történt csütörtök reggel nyolc óra tájban az 52-es főúton Izsák térségében. Egy kavicsot szállító teherautó két kamionnal és több személyautóval ütközött és felborult egy furgon is. Három mentőhelikopter és több mentőautó is érkezett a helyszínre, a tűzoltók is nagy erőkkel vonultak a balesethez. 

halálos baleset, mérgezés, 52-es főút
Nyaralni tartó szolnoki család volt az egyik részese az Izsák közelében csütörtök reggel történt tömegszerencsétlenségnek
Fotó: Pozsgai Ákos

Helyszíni információink szerint a kavicsot szállító teherautó előbb egy szemből érkező kamion visszapillantó tükrét sodorta le, majd a mögötte érkező vegyi anyagokat szállító kamionnal ütközött oldalról. A kamion után érkező személyautó még időben megállt, de a mögötte érkező autót már elsodorta a teherjármű, úgy tudjuk, hogy ebben az autóban utazott a szolnoki család, a járművük az árokba csapódott és felborult. A teherautó is az árokba sodródva állt meg.

Információink szerint a személyautót vezető fiatal édesapa a helyszínen életét vesztette, a sérült családtagokat kórházba szállították. Úgy tudjuk, hogy súlyosan sérült a sódert szállító teherautó vezetője is, valamint a felborult furgonban sérültek meg a legtöbben. Az eddigi információink szerint összesen 11 sérültet szállítottak mentőhelikopterrel és mentőautóval kórházba, többen nem az ütközés során sérültek meg, hanem mérgezés gyanújával kerültek kórházba azok közül, akik a baleset sérültjeinek a segítségére siettek és a szivárgó vegyi anyagoktól lettek rosszul.

Információink szerint akkumulátorsavat, kénsavat és hipót szállított a kamion, a rendőrség teljes szélességében lezárta a baleset helyszínét, a katasztrófavédelem védőzónát jelölt ki a szivárgó mérgező anyagok miatt. A helyszínre hosszú órákon át még a baleseti helyszínelőket sem engedték be, a tűzoltók speciális egysége is csak védőruhában közelítette meg a roncsokat, a vegyi anyagokat szállító kamion körül terjengő erős szúrós szag miatt.

A vegyi mentesítés délután öt órára jutott olyan szintre, hogy a rendőrség helyszínelői elkezdhették a nyomok rögzítését, a katasztrófavédelem szakemberei azonban ekkor is folyamatosan mérték a helyszínen a levegő minőségét.

A helyszínelés, majd az azt követő műszaki mentés és a mintegy háromszáz méter hosszan szétszóródott roncsdarabok összetakarítása még órákig eltartott, a rendőrség késő éjszaka nyitotta meg az 52-es főutat a forgalom előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!