Bűnügy

2024.07.05. 08:17

Több mint harminc embert vert át a csaló, a kalocsai rendőrök vádemelést javasolnak

A kalocsai nyomozók vádemelést javasolnak egy szentpéterszegi nővel szemben. A felderítésben a Mátrix Projekt volt segítségükre.

Baon.hu

Még 2023 februárjában rendeltek el nyomozást a kalocsai rendőrségen ismeretlen tettes ellen csalás gyanúja miatt. Egy fajszi lakos ugyanis néhány hónappal korábban az egyik közösségi oldalon talált egy csoportot, ahol kézműves karácsony díszeket hirdetett egy nő. A fajszi lakos 25 ezer forint értékben rendelt különféle termékeket, ám hiába várta az ünnep ékeit, azok soha nem érkeztek meg. Persze kiderült, hogy csalóval kötött üzletet, aki sokakat megkárosított – írja a police.hu.

csalás, átverés, bűnügy
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A kalocsai nyomozók rövid időn belül megtalálták a bűnelkövetőt, és aprólékos munkával megkeresték és kihallgatták a károsultakat is. A végső mérleg szerint a 40 éves szentpéterszegi nő 35 embert csapott be. A csaló különböző csoportokban hirdette portékáját. Áldozataitól 2 ezer és 25 ezer forint közötti összegeket csalt ki; könyvet, díszeket, játékokat ígért cserébe, ám a termékek jelentős részét nem küldte el.

A jelenleg szabadlábon védekező asszonyt üzletszerűen elkövetett csalásokkal gyanúsítják. Ügyében a nyomozás befejeződött; ellene a rendőrök vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!