Megismételték a polgármester-választást

2024.07.07. 21:21

Dr. Bagó Zoltán lesz Kalocsa új polgármestere

Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület jelöltje nyerte a polgármester-választást Kalocsán, ahol vasárnap a 10-es és a 11-es szavazókörben meg kellett ismételni a voksolást.

Tapodi Kálmán

Jogszabálysértés miatt vasárnap megismételték a polgármester-választást Kalocsa 5. számú egyéni választókerületében, a 10. és 11. számú szavazókörben.

A polgármesteri címért június 9-én még nyolcan indultak, de a vasárnapi voksolás előtt öten visszaléptek. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldalán közzétettek szerint a mai szavazáson dr. Bagó Zoltán (Kalo Lokálpatrióta Egyesület) 505,  dr. Filvig Géza (Fidesz-KDNP) 342, Szabó Patrik (Mi Hazánk) 10 szavazatot kapott. Az NVI honlapján közöltek szerint így a város új polgármestere dr. Bagó Zoltán lesz, aki összesítésben a szavazatok 50,25 százalékát (2423) kapta, míg dr. Filvig Géza 46,80% (2257), Szabó Patrik (Mi Hazánk) 2,94% (142) voksot kapott. 

Dr. Bagó Zoltán
Dr. Bagó Zoltán
Fotó: Zsiga Ferenc

A megismételt polgármester-választás eredménye változott a négy héttel ezelőtti voksoláshoz képest. Júniusban Filvig Géza 21 szavazattal megelőzte Bagó Zoltánt. 

Mint az NVI oldalán írták: a választás eredményes, de még nem jogerős.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában