Vádemelés

2024.07.26. 10:19

Elvitte a diákok újságpénzét az iskolába besurranó tolvaj

A Bajai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki a délutáni napközi idején besurrant az iskolába és az osztályterem lelakatolt szekrényéből elvitte a diákok újságra összegyűjtött pénzét.

Baon.hu

A vád szerint a férfi 2024. február 7-én délután a nyitott kapun át bement egy Baja környéki nagyközség általános iskolájába és felment az egyik első emeleti alsó tagozatos osztály tantermébe. Ott a lánccal és lakattal lezárt szekrényt feltörte és ellopta a fadobozt, benne a kisdiákoktól újságra és könyvre beszedett közel 180.000 forinttal.

vádemelés, bűnügy, Baja,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Kiderült, hogy a férfi aznap a helyi közösségi ház egyik irodájába is bement és az ott dolgozó sértett táskájából kivett egy pénztárcát. Már épp távozni készült, amikor az irodista tetten érte, ezért a vádlott visszaadta a jogtalanul megszerzett holmit.

A sorozattolvaj férfi néhány hónappal korábban egy bajai varroda irodájába besurranva megszerzett egy pénztárcát – benne 450.000 forint készpénzzel, valamint bankkártyákkal és személyes okmányokkal.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfit többrendbeli lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Az elfogása óta letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni – írja az ügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!