Bács-Kiskun

2024.06.18. 18:46

Hasznos tanácsok a rendőröktől: így kerülhetjük el a baleseteket a hőségben!

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk szerdán 00:00 órától szombaton 24:00 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe. A Bács-Kiskun vármegyei rendőrség összegyűjtött néhány hasznos tényt és tanácsot, amelyeket nem árt megfogadni.

Baon.hu

Mint írják, a hőségben a sofőröknél jellemző a koncentráció hiánya és a reakcióidő megnövekedése, tekintve, hogy ilyenkor a reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válnak, s megnő a vezetéstechnikai hiba lehetősége.

rendőrség, hőség
Néhány tippet adott a rendőrség, hogy vészeljük át a hőséget
Fotó: Bács-Kiskun vármegyei rendőrség / illusztráció

A gyalogosokról ugyancsak elmondható a bágyadtság, így kevésbé néznek körül az úttestre lépésüket megelőzően, és gyakran helytelenül mérik fel a veszélyforrásokat.

Javasolják, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban – ha teheti – lehetőleg ne induljon útnak! Ha erre nincs lehetőség, akkor kerülje a hosszabb autózást, és előre tervezze meg az útvonalat!

Mindenki fogyasszon az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékot, és mindig legyen mindenkinél ivóvíz, akkor is, ha gyalogosan közlekedik!

Kérik a járművezetőket, hogy legyenek türelmesek, és vezessenek óvatosan! Ha megállnak az autóval, lehetőleg árnyékos helyen tegyék azt! Az álló gépjárműben ne hagyjanak őrizetlenül kisgyermeket, illetve kisállatot! A felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!