EFI

2024.06.26. 18:50

Az egészségnevelés kérdése alapvető fontosságú Kiskőrösön

A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) beszámolója is a városatyák elé került a szerdai önkormányzati ülésen. Az iroda munkatársaival a város és a kistérség lakói gyakran találkozhatnak a helyi rendezvényeken, ugyanis a munkatársak egy évtizede segítik a Kiskőrösi járás lakosságának egészségfejlesztését, egészségmagatartásának formálását.

Barta Zsolt

A beszámolót László Lucza koordinátor jegyzi, aki leírta, hogy még az előző évtizedben kezdődött a projekt. Kiskőrös önkormányzata sikeresen valósított meg 125 millió forint támogatásból egy Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázatot. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg két év alatt. 

egészségfejlesztés, önkormányzati ülés, projekt
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Kiskőrös már a pályázat benyújtásával vállalta az EFI és tevékenységeinek legalább három-öt évre történő fenntartását. A sikeresen megvalósított projekt, illetve ennek eredményei tovább növelték a térségi összefogást. A magyar állami költségvetés 2023-ra havi 2,1 millió forinttal támogatta a tárgyévre benyújtott szakmai programot, így az EFI tevékenysége folyamatos a pályázat megvalósulása óta. 

Tavaly összesen 150 rendezvényt valósított meg a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda, melyeken csak a személyes formában elért résztvevők száma több, mint 3075 fő volt. A médiafelületeken pedig további ezreket értek el egészség témában. Így többek között nagyon sok emberrel kommunikáltak a köz-, a közösségi média segítségével. A munka során többek között pedagógus, dietetikus, pszichológus, testnevelő, edző, gyógytornász, védőnő, jógaoktató, addiktológus, orvos, mentőtiszt, mentőápoló, gyermekvédelmi, szociális gondozó, művelődésszervező szakemberekkel működtek együtt.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában