Gyilkosság

2024.06.24. 09:57

Vádemelés: bedrogozva fojtotta meg az idős asszonyt a jánoshalmi férfi

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki értékei megszerzése érdekében tavaly nyáron Jánoshalmán éjjel, bedrogozva otthonában rátört és megfojtotta az egyedül élő idős asszonyt.

Baon.hu

A vád szerint a férfi látásból ismerte a közelében, rendezett körülmények között élő 81 éves asszonyt, így azzal is tisztában volt, hogy a nehezen, olykor járókerettel mozgó idős asszony csak ritkán hagyja el az otthonát – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Ügyészség.

gyilkosság, bűnügy, rablás
A felvétel a gyilkosság helyszínén készült 2023 júniusában
Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi 2023. június 17-én este, családi összejövetelen vett részt, ahol a szeszes ital mellett dizájner drogot is fogyasztott. A bódult állapotban lévő férfi 22 órakor otthagyta a rendezvényt és elhatározta, hogy az idős asszony otthonába bejutva megszerzi az értékeit. A kerítésen átugorva bejutott a portára, ahol a szúnyoghálót feltépte és a nyitott ablakon bemászott. Az ágyában alvó asszony nő felriadt a zajra és megpróbált felkelni, ám a férfi hozzálépett és ököllel többször bántalmazta. Az ütésektől hanyatt eső asszony a váratlan támadással szemben nem tudott védekezni, amit a támadó kihasznált és megfojtotta.

A férfi a házban értékek után kutatott, végül áldozata televízióját magához véve távozott. A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök a férfit néhány órán belül azonosították és elfogták.

Az ügyészség a férfit az emberölés súlyosabban minősülő – nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat.

A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!