Vádemelés

2023.10.25. 08:55

Több mint egy éven át kereskedett kábítószerrel a pár Lajosmizsén és Táborfalván

A Kecskeméti Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy párral szemben, akik több mint egy éven át kereskedtek „kristály” fantázianevű tudatmódosító szerrel Lajosmizsén és Táborfalván. A pár mellett a részükre kábítószert biztosító férfi is a vádlottak padjára kerül.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A közlemény szerint a lajosmizsei férfi és élettársa 2021 júliusa és 2022 októbere között előbb Lajosmizsén, majd Táborfalván laktak, ahol a kristály értékesítéséből éltek – írja az ügyészség.

A pár a kábítószerből egyszerre nagyobb mennyiséget – alkalmanként 5-10 grammot – szerzett be, majd azt kisebb adagokat mértek ki, és alufólia pakkokban értékesítették lajosmizsei és táborfalvai vevőik részére, darabját ezer forintért. A több mint egy év alatt legalább 600 pakkot értékesítettek és igen kiterjedt, egy tucat főt is meghaladó vevőkörre tettek szert.

A vádhatóság közleményében leírja, hogy a vádlottak részére a kristályt a tavalyi év elejétől a harmadrendű vádlott, egy tiszajenői férfi szállította, akitől legalább hat alkalommal vásároltak. A férfinak a kristály értékesítése mellett azért is felelnie kell, mert a lakóhelyén tartott kutatás során ecstasy tablettákat találtak.

Az ügyészség a párt kábítószer-kereskedelem bűntettével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, míg a harmadrendű vádlottat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és kábítószer-kereskedelem vétségével vádolja és büntetésként szabadságvesztést indítványoz velük szemben.  

Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában