Bács-Kiskun

2023.09.14. 08:05

Újabb online csalások: tízmilliók tűntek el a sértettek bankszámlájáról

Sajnos ismét több, tíz millió forint feletti csalásról érkezett feljelentés a vármegyénkben – számolt be közösségi oldalán Bács-Kiskun vármegye rendőrsége.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mint közölték: a sértetteket mindkét alkalommal telefonon hívta egy ismeretlen személy. Az egyik csaló banki ügyintézőnek adta ki magát és hamis indokkal megszerezte a vonal végén lévő adatait. Ezután belépett a netbankjába és leemelt egy tetemes összeget. 

A másik sértettet egy valótlan nyeremény ürügyén csapták be. Ugyanis a telefonáló arról számolt be a sértettnek, hogy 1 millió forintot nyert, amihez úgy tud hozzájutni, ha telepít egy alkalmazást a telefonjára és ezután belép a netbankjába. Miután ezeket végrehajtotta azt tapasztalta, hogy több mint tíz millió forint tűnt el a számlájáról. 

A rendőrség mindenkit figyelmeztet, hogy vészesen növekszik az online és telefonos csalások száma! „Naponta kísértenek minket telefonhívásokkal, üzenetekkel és e-mailekkel egyaránt. A módszerek változnak a cél nem! Ne hagyja magát becsapni, ne hagyja pénzét elveszni!”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!