Vádemelés

2021.10.06. 09:35

Kétszer sem állt meg a sükösdi díler a rendőröknek, üldözés és baleset lett a vége

Vádat emelt a bajai ügyészség egy kábítószerrel, valamint herbál és kristály dizájnerdrogokkal kereskedő férfival szemben, aki a vád szerint kétszer sem állt meg az őt igazoltatni akaró rendőröknek. Üldözését követően egy baleset állította meg a bódult sofőrt.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a sükösdi férfi – aki próbaidőn volt egy korábbi felfüggesztett büntetése miatt – 2019 elejétől mintegy másfél éven át napi rendszerességgel adott el lakásán kristály fantázianevű új pszichoaktív anyagot kiskorú vevőjének. A kereskedőnek további hat felnőtt vevője is volt, ők rendszeresen vásároltak herbált és kristályt. A dizájner drogokon kívül a férfi egy másik kiskorú vevőjét por állagú, kábítószernek minősülő amfetaminnal látta el.

Tavaly szeptember 5-én este a vádlott Bátaszéken egy hamis rendszámmal felszerelt autóval ment, amikor a Tolna megyei autópálya rendőrök igazoltatni akarták.

A férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, emiatt üldözőbe vették.

Rövidesen azonban balesetet szenvedett, mert úgy vezetett, hogy előtte kristályt fogyasztott. Az intézkedő rendőrök az autójában elrejtve közel 60 gramm kristályt is találtak.

Nem sokkal később a férfival szemben a járőrök Baján ismét intézkedni akartak, ő azonban ekkor sem állt meg, ezért hazáig üldözték. Kiderült, hogy ekkor is kristályt fogyasztott és bódultan vezette autóját.

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett egyedi azonosító jellel visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal kiegészítve, hogy felfüggesztett fogházbüntetését is ülje le. Ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!