Időjárás

2024.07.15. 14:10

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt Bács-Kiskunra is

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

Baon.hu

Hétfőn napközben elsősorban a Dunától keletre valószínű helyenként zivatarok kialakulása, de a Dunántúl középső, keleti részein is előfordulhatnak néhol. Estétől, késő estétől csökken a zivatarhajlam. Ezek környezetében délután viharos (60-90 kilométer/óra, keleten egy-egy helyen lokálisan légzuhatagban > 90 kilométer/óra ) széllökés, jégeső (2 centiméter körüli, keleten egy-egy helyen 2-3 centiméter körüli), intenzív csapadék (15-25 milliméter, Tiszántúlon esetleg > 25 milliméter) előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

zivatar, eső, időjárás, Bács-Kiskun
Forrás: met.hu

Kedden déltől, éjfélig elsősorban egy délnyugat-északkeleti sávban, illetve Dunától keletre várhatóak szórványosan zivatarok, legnagyobb számban a Duna-Tisza közén, továbbá alacsonyabb valószínűséggel nyugaton, illetve délkeleten. A zivatarokhoz viharos (60-90 kilométer/óra, elsősorban a Duna-Tisza közén, északkeleten néhol lokálisan légzuhatagban > 90 kilométer/óra ) széllökés, jégeső (2 centiméter körüli vagy alatti, Észak-Magyarországon egy-egy helyen 2-3 centiméter körüli vagy alatti), illetve felhőszakadás (> 30 milliméter) társulhat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában