Időjárás

2024.06.23. 08:49

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt Bács-Kiskunra is

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat.

Baon.hu

Vasárnap reggelig délen, illetve a Dunától keltre ismételten egyre többfelé képződhet zivatar. Délkeleten, keleten néhol intenzívebb zivatarra is van esély jégeső (2 centiméter körüli vagy általában kevéssel afeletti átmérővel), 90 kilométer/óra körüli széllökés kíséretében. A reggeli órák környékén kelet felé megszűnnek a zivatarok – írja a met.hu.

zivatar, eső, Bács-Kiskun
Forrás: met.hu

A nap további részében a déli, délkeleti országrészben késő estig, éjfélig, illetve délután körülbelül a Duna vonalában van esély helyenként zivatar előfordulására. Zivatar környezetében általában viharos (60-90 kilométer/óra) széllökés, jégeső (2 centiméter körüli vagy alatti átmérővel), intenzív csapadék előfordulhat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában