Galériával

2022.10.22. 19:50

Kőkemény divatbemutatót tartottak Baján

Exkluzív divatbemutató keretein belül mutatták be az új színes termékpalettát és a környezetbarát ECO Stone termékcsomagot a Bácska Logisztik Kft. csarnokában október 21-én a délutáni órákban.

Márton Anna

Viktória Varga Budapest kollekcióját mutatták be a kifutón.

Fotó: Márton Anna

A rendezvényen részt vett és köszöntőt mondott Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője. A honatya hangsúlyozta, hogy Magyarország érdeke, hogy a magyar vállalkozások fejlődjenek, éppen ezért fontos kitűzés továbbra is a vállalkozások támogatása, hiszen ezekkel a családokat is támogatja az ország.

– A magyar kormány és a miniszterelnök a magyar érdekeket képviseli. Azt gondoljuk, hogy a legfontosabb, hogy segíteni tudjunk a vállalkozásoknak – fogalmazott Zsigó Róbert, majd két olyan programot említett amit a közelmúltban indított a kormány.

– A vállalkozások számára fontos, mert a háborús gazdasági helyzet miatt gyakorlatilag nem csak nekünk, hanem az európai vállalatoknak is egyfajta szankciós felárat kell fizetnünk az energiáért. Kiemelte a kis- és középvállalkozások számára kiírt energiaköltség és beruházást támogató programot. Az idei esztendőben 100 milliárd forint támogatásról van szó, a következő esztendőben pedig 100-120 milliárd forintnyi támogatást jelent. A program célzottan a termelő vállalkozásokra van kiírva és azt a kkv kört segíti, ahol 250 főnél kevesebb létszámú a foglalkoztatottak száma és 50 millió Euró alatti az árbevétel illetve 43 millió Euró alatti a mérlegfőösszeg – sorolta a Zsigó Róbert.

A másik terv szerint arról döntött a kormány, hogy a HIPA-t a Nemzeti Befektetési Ügynökséget, hogy egyéni igényekre szabva dolgozzon ki egy támogatási koncepciót a nagyvállalatok részére. Ennek a kidolgozása folyamatban van.

A továbbiakban a honatya gratulált az elért eredményekhez, hangsúlyozta, hogy Bácska-Logistik Kft. olyan vállalkozás, amely a gazdasági kihívásokra lehetőségként tekint. A cég az eseményen bemutatott termékei, a bontási hulladék újrahasznosításával gazdaságos alternatívát kínálnak a környezettudatos fenntartható kivitelezések területén – fogalmazott Zsigó Róbert.

A kifutón Viktória Varga Budapest kollekciójában olyan szépségkirálynők vonultak fel, mint Király Lili a Miss Balaton 2014, Nagypál Krisztina a Miss Balaton 2016 és a Miss World Hungary 2019, Balogh Eleni a Miss Balaton 2019, Németh Vivien a Miss Balaton 2022. első udvarhölgy és Czepek Kata, a Miss Balaton 2022. második udvarhölgy.

Barcsák Róbert a Bácska Stone tulajdonosa köszöntőjében szólt az általuk gyártott termékek fejlesztéséről. 

Az inert hulladékok feldolgozásából keletkezett alapanyagok használatával gyártott termékeik az ECO STONE termékcsalád. Ezek a termékek jó minőségűek, a szabványoknak megfelelőek, mégis gyártási költségük kevesebb, ezért a piaci áruk is kedvezőbb.

– A bontási hulladék újrahasznosításának egy új lehetőségét mutatjuk meg akkor, amikor nagyobb hozzáadott értékkel a hulladékból egy minőségi alapanyagot állítunk elő. Az ECO STONE termékcsaládnak a megjelenése az építőiparban szereplő vállalkozásoknak két újabb lehetőséget kínál a fenntartható kivitelezések területén. Az egyik az épületek bontásánál keletkező hulladék egyszerűbb és sokkal gazdaságosabb kezelése, a másik a feldolgozott inert hulladékból előállított késztermékek felhasználása. Nem utolsó sorban az így keletkezett termék újra vissza kerül az építőipari körforgásba, ezzel is segítve a környezettudatos vállalkozás politikát. Középtávú terveink között további gyártócsarnokok építése szerepel az ország több területén, hogy országos lefedettséggel tudjuk kínálni termékeinket. Természetesen legfőbb célunk, hogy magyar cégként magyar alapanyagokból folyamatos fejlesztések mellett bebizonyítsuk, hogy képesek vagyunk minőségi termékek előállítására, amik méltán kerülnek az építőipari láncolatba – mondta Barcsák Róbert a Bácska Stone tulajdonosa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában