bács-kiskun

2021.01.05. 07:00

Újabb szakasszal bővíthetik a kerékpárutat

Újabb szakasszal bővül a Kiskunság leghosszabb egybefüggő kerékpárútja. Kiskőrös külterületéig, a tabdi elágazásig visz az új megépítendő út. Erről írt alá szerződést a kiskőrösi városházán az év utolsó előtti napján Domonyi László polgármester Benik Józseffel, a Scorpio-Trans Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével.

Barta Zsolt

Kiskőrösön nagyon népszerűek a kerékpáros rendezvények

Fotó: Barta Zsolt

A tervek szerint az Izsákra vezető úttal párhozamosan, bel- és külterületen egyaránt fog haladni, összesen 4525 méter hosszúságban. A beruházásra a város 430 millió forintnyi támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A Kiskunság közepe a kerékpáros turisták paradicsoma.

Kiskunhalastól az akasztói Halascsárdáig lehet biciklizni jó minőségű kerékpárúton. Közben persze kitérőt lehet tenni, Soltvadkertről Bócsára, ahová 6 kilométeres út vezet. Soltvadkerten a kiváló vízminőségű Vad­kerti-tóhoz lehet ki kerékpározni, ahol több napot is el lehet tölteni a kempingben, amikor fesztiváli hétvégét rendeznek a tó partján.

Soltvadkert és Kiskőrös között szintén jó az út, amelyről Kecelre lehet biztonságosan átbicajozni. Itt a turista megtekintheti a Pintér Művek területén kialakított haditechnikai kiállítást, ahol az egykori Varsói Szerződés fegyvereit láthatja testközelből. Innét hamarosan Imrehegyre is kerékpárút vezet majd, ennek is elkezdődött az építése. Kiskőrösön a kiváló minőségű helyi gyógyfürdőben pihenhet a kerékpáros, miután körbejárta a város múzeumait. Majd Akasztóra is átkerékpározhat, ahol a helyi Halascsárdában szikipontyból készült ételeket fogyaszthat.

Kiskőrösön nagyon népszerűek a kerékpáros rendezvények
Fotó: Barta Zsolt

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!