Könyvmolyok

2024.01.29. 19:50

Egyre többet olvasnak a szabadszállásiak – galériával

Jelentősen gyarapodott a könyvtárhasználók száma Szabadszálláson. A tavalyi évben csaknem tizenkétezerszer vették igénybe az intézmény nyújtott szolgáltatásokat, ami tizenkét százalékos növekedés az elmúlt évhez képest.

Gulyás Sándor

A tavalyi évben is népszerűek voltak a könyvtár programjai

Fotó: Szabadszállási ÁMK Városi Könyvtár

– Minden jelentős mutatónk növekedést mutat az elmúlt évhez képest. Jelentősen nőtt a kölcsönzések száma, 5 647 kölcsönzés történt, ami húsz százalékos emelkedést jelent. Az olvasók több, mint 16 500 könyvet vittek haza, ami harmincöt százalékkos növekedést jelent. Közel hatvan rendezvényt szerveztünk, melyeken mintegy 2500-an vettek részt. Mindemellett – bár nem profitorientált intézmény vagyunk – bevételek szempontjából is kiemelkedő esztendőt zártunk. Köszönhető ez annak is, hogy sokrétű a szolgáltatási körünk – mondta el a baon.hu érdeklődésére Vass Roland könyvtárvezető.

Az intézményben lehetőség van egyebek mellett telefonaktiválásra és adategyeztetésre, hivatalos dokumentumok beszerzésére, ügyintézésre, igazolványkép készítésre, fénykép retusálásra és nyomtatásra, mindemellett névjegykártya tervezést, szórólap tervezést, egyéb irodai szolgáltatásokat is lehet igényelni.

– Az eredmények azért is kiemelendők mert a tavalyi évben húsz nappal kevesebbet voltunk nyitva az előzőhöz képest. Idén is igyekszünk maximálisan kiszolgálni településünk lakóit. Rendszeres használóink már megszokhatták, hogy folyamatosan megújuló könyvállománnyal várjuk őket. Irodai szolgáltatásaink körét is folyamatosan bővítjük, hogy minél több embernek tudjunk segíteni. Reméljük a szakmai sikerek is tovább folytatódnak, hiszen tavaly az intézmény megkapta a tanúsítványt, amivel „Az én könyvtáram” mintaprogramok módszertanának hivatalos alkalmazójává vált. Jómagam pedig országos rendezvényen képviselhettem szülővárosomat, mint az egyik mintaprogram kidolgozója, valamint bemutathattam az elmúlt években általunk kipróbált programokat. Idén is szeretném az együttműködést folytatni a civil szervezetekkel. A helyi óvodával sikerült nagyon jó kapcsolatot kialakítani, a többi intézménnyel is szeretnék hasonlót  – tette hozzá Vass Roland. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!