Krimi

2024.06.25. 14:45

Végre kirúgták azt a tanárt, aki hónapokig terrorizált lelkileg egy 9 éves kislányt az iskolában

A kis Emma szülei hónapokon keresztül titokban hangfelvételeket készítettek arról, hogyan szidalmazza a gyereküket a pedagógus. Korábban minden törvényes utat bejártak, hogy a bántalmazó helyzetet megszüntessék, de hiába...

MW

Ebben az iskolában történt az eset

Forrás: Facebook

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ közleményt adott ki, melyben közölték, hogy elbocsátották azt a pedagógust, aki hosszú idő óta bántalmazott lelkileg egy 9 éves kislányt, Emmát Fejér vármegyében. Azt írták: 

az egyik pedagógus hivatásához méltatlan módon bánt az egyik tanulóval.

Az ügy úgy kapott nyilvánosságot, hogy a gyerek szülei végső elkeseredésükben titokban hangfelvételt készítettek és azokkal a nyilvánossághoz fordultak.

Az eset a Sárkeresztúri Általános Iskolában történt. A tankerület közleményében azt írják, hogy az ügy vizsgálatában azon bizonyítékok voltak döntők, melyeket a szülők a médiának szolgáltattak.

Sajnálatos, hogy a szülők ezen felvételeket korábban nem a tankerületnek adták át, hiszen abban az esetben a döntés előbb is megszülethetett volna

– emelték ki, majd hozzátették, hogy a Tankerületi Központ a továbbiakban is fellép minden jogszabálysértés ellen, és céljuk a lehető legszínvonalasabb oktató-nevelő munka megszervezése.

 A most elbocsátott pedagógus a kislánynak többek között olyanokat mondott, hogy 

elviteti a gyámüggyel, ha nem viselkedik, vagy úgy kidobja a teremből, hogy eltörik keze-lába, ettől pedig  a kislány depressziós lett és öngyilkos gondolatai támadtak.

A tanár, ameddig tudott, tagadott, és a többi gyereket is manipulálta, hogy inkább ne szóljanak a kislányhoz, mert később hazamegy, elmondja a szüleinek, amit neki mondtak, az később visszajut az igazgatóhoz, ettől pedig a tanító kerül bajba - írja az index.hu.

A Nemzeti Pedagógus Kar már napokkal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy nincs helye a tanári pályán egy ilyen embernek.

A korábbi sajtóbeszámolók szerint a szülők felkeresték a panaszukkal az érintett iskola igazgatóját, aki szerint a szülőknek együtt kellett volna működiük a gyereküket bántalmazó tanárral, és a tankerülettől is segítséget kértek, de választ sem kaptak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!