Labdarúgás

2024.06.29. 14:33

A KTE és a Tiszakécske nem bírt egymással és a meleggel

Lejátszotta első edzőmeccsét az NB I-es Kecskeméti TE, illetve az NB III-as Tiszakécskei LC. A találkozó végül egy-egy gólt hozott a tikkasztó hőségben, a TLC és a KTE is szöglet után talált be.

Nyitray András

Szabó István, a KTE edzője már a mérkőzés előtt elmondta, ezúttal a 45 perces terhelésen lesz a hangsúly, ugyanis két hete napi két edzéssel készülnek a rajtra. A lila-fehérek vezetőedzője vegyes csapatokat alakított ki, ezúttal Nagy, Helmich, Derekas, Fadgyas és Varga kimaradt, míg bekerült a keretbe az NB III-ból Molnár Márk.

Tiszakécskei LC, KTE, labdarúgás,
A KTE Szabó Alex góljával egyenlített
Fotó: Szentirmay Tamás

Tiszakécskei oldalon sok volt az új arc, próbázók mellett régi ismerősök is feltűntek, mint például Marsa Levente, aki korábban egyébként mindkét együttesben megfordult, egy éve azonban nem volt csapata, miután elhagyta a szintén NB III-as Bicskét. Mellette fiatal játékosok mutathatták még meg magukat. 

A korai kezdés ellenére sem úszta meg a nagy meleget egyik csapat sem, ennek megfelelően kevesebb lehetőség adódott. Az 5. percben ugyan Lukács jól ugrott ki, de ziccerben még éppen be tudta érni védője és szerelte a lövés pillanatában. Mezőnyben zajlott ezután a játék, a 22. percben Meszhi életerős átlövése pattant fölé egy védőről. A 31. percben a hazaiak előtt is adódott egy nagy sansz, egy beadás után Cipf fejelt, Kersák azonban bravúrral hárított. A 36. percben a bátran futballozó Vattay tette be a védők mögé belépő Májer elé a labdát, ám az éles szögből leadott lövésre leért a kapus. Ezt az összjátékot később ismét szépen valósították meg, Májer ekkor be is talált, de les miatt nem adták meg a gólt. Az utolsó mozzanat egy hazai szöglet volt az első félidő legvégén, amit Takács a jobb alsóba csúsztatott középről, 7 méterről, így szűk előnnyel mehetett a szünetre a Tiszakécskei LC (1-0).

A pihenőt alatt jöttek a teljes sorcserék, és a második félidő gyors góllal is kezdődhetett volna, ám Pálinkás találatánál is emelkedett a zászló. A hazaiak leginkább kontrákból tudtak fordulás után eljutni a kapuig melyet először védhetett a 2006-os születésű Pálfi Kristóf a kecskemétieknél. A 67. percben jött is az egyenlítés, Kovács szögletét Belényesi fejelte vissza, Szabó pedig szabadon bólinthatott közelről a hálóba (1-1). Rögtön a gól után Nikitscher próbálkozott távolról, kevéssel lőtt mellé. A hajrában már fáradtságból is fakadóan hiányzott a pontosság mindkét csapat játékából, így újabb gól nem született.

Balogh Pál elégedett volt csapata teljesítményével, hiszen egy erős riválissal kezdtek. 

– Azt gondolom, hogy nagyon jó felkészülési mérkőzést játszottunk egy erős ellenfél ellen. Évek óta nagyon jól építkezik a Kecskemét, amit bizonyított az NB I-ben. Nem volt könnyű feladatunk, hogy mindjárt egy ilyen ellenfél ellen kellett kezdeni az első felkészülési mérkőzésünket. Véleményem szerint helytálltunk, helyenként biztató volt a játékunk egy első osztályban szereplő csapat ellen, és sikerült nagyon szép támadásokat is vezetni. Úgy gondolom, hogy első mérkőzésen ez elfogadható – értékelt Balogh Pál. 

Július 7-én Bükkfürdőre utazik edzőtáborba egy hétre a keret, ahol az ETO FC Győr és a Tatabánya lesz az ellenfél. Azt követően az Újpest II. és a Szeged. A bajnokság július 28-án kezdődik.

A kecskeméti Szabó István szerint egyelőre érthető, hogy nehezebbek a lábak, pont ezért a terhelésre helyezték a hangsúlyt, nem a taktikai oldalra. 

– Ahogy azt mondtam is, a legfontosabb az volt, hogy az időszaknak megfelelő terhelést kapjanak a játékosok, ami jelenleg 45 perc volt. Vegyesen is álltunk fel, ilyenkor különösebben nehéz is taktikáról beszélni, mert a lábak nagyon nehezek, lassúbb a gondolkodás és a cselekvés is. Ennek ellenére dicséret illeti a srácokat, mert a hiba lehetősége egyébként is benne van a játékban, de ilyen kemény két hét után türelmesebbnek is kell lennünk velük. Nem véletlen választottunk alacsonyabb osztályban szereplő ellenfelet, mely egyébként jó erőkből áll. Mindig szeretnénk nyerni, de most nem az eredmény volt az első, el kell fogadni, hogy most egy nehéz terheléssel járó periódusban járunk. Vasárnap utazunk, hétfőn folytatódik a munka, bízom benne, hogy továbbra sem lesz sérültünk, mert ott is két kemény meccs vár ránk. A harmadik hét következik, mi majd a negyediktől kezdünk el visszavenni az edzésszámból és a terhelésből, akkor már jobban tudunk beszélni taktikai elemekről is – tette hozzá a kecskeméti tréner. 

A munka nem áll meg, vasárnap elindul a szlovéniai edzőtáborba a KTE, ahol hétfőn és kedden is két-két edzés következik, majd szerdán az ukrán Rukh Lviv ellen jön edzőmeccs legközelebb.

Tiszakécskei LC – Kecskeméti TE 1-1 (1-0)
Tiszakécske, 300 néző. 
TLC (1. félidő): Prokop (Winter) – Gellén, Lehoczky, Valencsik, Balázs, Géringer, Marsa, Kapronczai, Cipf, Horvth E., Takács. 
Csere: Baráth, Fodor, Doloh, Grünvald, Antal, Kryvotsiuk, Pintér, Kotroczó, Vajda, Rédling, Burpika, Boldizsár, Zámbó. 
KTE (1. félidő): Kersák – Májer, Papp M. (Molnár M.), Polyák K., Leoni, Kotula, Zsótér, Vattay, Meszhi, Lukács, Kovács K.
KTE (2. félidő): Pálfi – Szűcs K., Szabó A., Belényesi, Katona, Zeke, Vágó, Nikitscher, Banó-Szabó, Kovács B., Pálinkás.  
Gól: Takács (45.) ill. Szabó A. (67.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában