2019.04.30. 18:55
Okosodjon étcsokoládéval!
Minél sötétebb, minél keserűbb a csokoládé, annál jótékonyabban hat egészségünkre.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Sofi photo
A csokoládé a legkedveltebb desszert és nasi világszerte. A magas cukortartalmú tejcsokoládékkal érdemes csínján bánni, míg az étcsokoládék számos módon hatnak jótékonyan az egészségünkre – írja a ripost.hu.
Védi és táplálja a bőrt
A magas kakaótartalmú étcsokoládéban sok az antioxidáns, amely segít megőrizni a bőr feszességét, hidratáltságát. Ráadásul kis mértékben serkentőleg hat a felső hámréteg mikrokeringésére és az UV-sugárzás ellen is hatékonyan véd.
Jót tesz az agyi funkcióknak
MR-vizsgálatok bizonyítják, hogy a csokifogyasztás élénkíti a keringést az agyban, amitől összeszedettebbek leszünk és jobban fogunk tudni koncentrálni. Az áldásos hatás már öt nap rendszeres étcsokifogyasztás után is érezhető.
Javítja a vérkeringést
Hosszú távon a kezeletlen magas vérnyomás kiváló táptalaja a strokenak, látásvesztésnek, vesebetegségnek és a demenciának is. A kakaó polifenol tartalmának köszönhetően napi pár kocka magas kakaótartalmú csokoládéval javíthatunk a vérnyomáson is, az étcsokoládé ugyanis javítja a vérkeringést.
Csökkenti a koleszterinszintet
Kutatások alátámasztották azt is, hogy a jó minőségű csokoládé szintén a magas polifenol tartalma miatt kedvezően befolyásolja, azaz csökkenti a koleszterin szintet is.
Felszítja a szexuális vágyat
A csokoládé feniletil-amint tartalmaz, ami az agy által termelt ingerületátvivő anyag, mely boldogsághormonként segít abban, hogy szerelembe essünk. Tulajdonképpen ez a vegyület az amfetamin természetes formája, mely elárasztja az agyat szexuális izgalom esetén.
Borítókép: illusztráció