Labdarúgás

2024.04.21. 17:35

Legyőzte a Mezőkövesdet a Kecskeméti TE – galériával

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a Kecskeméti TE a Mezőkövesdet fogadta a Széktói Stadionban. Az első gólt a vendégek szerezték, de a KTE fordított, ezzel gyakorlatilag bennmaradt.

Nyitray András

A meccs első lehetősége a vendégek előtt adódott, az 5. percben Cseri oldalsó szabadrúgását a kapu előteréből vágták ki a védők, majd maradt támadásban a Mezőkövesd, és Bőle lövése a tizenhatos vonaláról épphogy mellé ment a blokk segítségével. A 10. percben hasonlóan nagy helyzetet láthattunk a másik kapunál, Banó-Szabó beadását Pálinkás fejelte középre és Lukács kevéssel fölé csúsztatta azt. A 32. percben a kecskeméti nevelésű Szalai József érkezett remekül egy beívelt szabadrúgásra és a kapuba fejelt (0–1). Ment az egyenlítésért a KTE, és ez még a szünet előtt össze is jött. Helmich nagyszerűen tört előre, Lukácsnak passzolt oldalra, aki egyből visszatette neki, és a remekül játszó középpályás nem hibázott (1–1). 

labdarúgás mérkőzés, KTE
Helmich Pál (lilában) szerezte a Kecskemét egyenlítést érő gólját a mérkőzésen
Fotó: Bús Csaba

A második játékrészből közel negyedóra telt el, amikor az első komoly helyzet után rögtön bekerült a labda a gólvonalon túlra. Belényesiről fejese Vágóra pattant, majd onnan a kapuba, de végül kezezés miatt a VAR érvénytelenítette a találatot. Ezután Vágó maga fejelt egy szöglet után, majd pályára lépett hosszú sérülése után Nikitscher, aki tavaly májusában játszott utoljára hazai bajnokit. A középpályás egyből kapu elé keveredett, Zeke beadása felé ment, de Beriashvili előbb ért bele és öngólt vétett (2–1). Egy másik cserejátékos, Májer is hamar főszerepbe került, miután remek beadást adott Banó-Szabónak a 70. percben, ám a lövés mellé szállt. Májer ezután maga fejezett be egy akciót, távoli tekerése kevésen múlott, majd a végén Ugrai szabadrúgását védte bravúrral Varga. 

A KTE sikerével négy körrel a vége előtt 12 pontra van a még kieső Kisvárdától, így amennyiben egy pontot szerezne, vagy riválisa botlana, biztosan bennmarad az élvonalban. Legközelebb a DVTK vendége lesz a KTE szombaton. 

Kecskeméti TE – Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (1–1)

Kecskemét, 2083 néző, Vezette: Zierkelbach Péter (Huszár Balázs, Szalai Dániel)

KTE: Varga – Szűcs, Szabó (Májer 63.), Belényesi, Katona, Leoni (Zeke 46.) – Vágó, Helmich (Nikitscher 60.), Banó-Szabó (Meszhi 90.) – Pálinkás, Lukács (Horváth 60.). Vezetőedző: Szabó István

Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai (Ugrai 74.), Kojnok, Beriashvili, Szivacski – Bőle (Drazsics 63.), Cseri (Nagy 63.) – Szalai (Molnár 74.), Szolgai, Cseke – Kócs-Washburn (Vajda 74.). Vezetőedző: Milan Milanovic

Gólszerző: Helmich (40.), Beriashvili (65. – öngól), ill. Szalai J. (32.)

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, elsősorban azért, mert nem tudtuk, mire számíthatunk. Rengeteg változtatást eszközölt a Mezőkövesd erre a meccsre. Felkészülés gyanánt mindig az elmúlt találkozókból tudunk kiindulni, adatokat elemezni, de ilyen felállásban még sosem állt fel ellenfelünk. Az első félidőben irányítottunk, de nem éreztem az átütő erőt. A szünetben próbáltunk változtatni, a görcsösséget levenni a játékosok válláról, mert nagyon fontos volt számunkra a győzelem. A cserék jól sikerültek, és az volt a kulcs, hogy a széleken pontosabbak lettünk. Zeke kiválóan centerezett a második gól előtt, illetve a túloldalon Májer is többször a védelem mögé került. A helyzeteink megvoltak, és fizikálisan is a Mezőkövesd fölé nőttünk, így megérdemelt a sikerünk. Nem beszéltünk sokat arról az év idény folyamán, hogy mennyien hiányoztak tőlünk. Válogatott játékosok távoztak tőlünk, illetve Banó-Szabó és Nikitscher is sokat hagyott ki, Nagy Krisztiánra sem számíthatunk, így rengeteg munkára volt szükségünk ahhoz, hogy bennmaradjon a csapat újra. Ezért volt különösen fontos ma a három pont megszerzése. 

Milan Milanovic, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Szervezettek voltunk, megoldottuk a védekező feladatainkat és vezetést is sikerült szerezni. A második játékrészben viszont több energiát mozgósított a Kecskemét, amely fizikálisan jobb csapat és fel is őrölt minket. Megérdemelten nyertek a hazaiak. Egy célunk van a szezon hátralévő részében, felkészíteni a csapatot a következő idényre. Próbálunk minél több lehetőséget adni a fiataloknak, hogy lássuk, kikre számíthatunk a másodosztályban. Aki ma lehetőséget kapott, meg is hálálta azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában