Baon podcast

2024.05.05. 19:53

Hátrányos helyzetű gyermekek számára hirdet táborozási lehetőséget Kecskemét – podcast

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. 2,1 milliárdos eszközbeszerzéséről beszélt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

Horváth Péter

A polgármester elmondta, hogy a legmodernebb géppark áll rendelkezésre a városüzemeltetésnek a zöldfelületek karbantartására, a köztisztaság biztosítása és a földesutak karbantartása terén. 

Szemereyné Pataki Klaudia
Fotó: Bús Csaba

Mint a polgármester fogalmazott, kecskeméti cég esetében még nem volt példa ilyen volumenű, egy ütemben történt gépbeszerzésre. Ezek között a speciális feladatokra is sikerült eszközöket beszerezni, csakúgy, mint a földutak új típusú technikai stabilizálásához, így a Kecskeméthez tartozó 1000 kilométeres földúthálózat karbantartását immár az alvállalkozók kiváltásával lehet végezni. Mindezt önerőből valósította meg a város. A beszerzésről szóló sajtótájékoztatót pénteken rendezték meg, és mi is részletesen beszámoltunk az eseményről. 

A polgármester a nyári táborokról is szót ejtett. Kiemelte, hogy a város intézményhálózatával számos tábort szervez, mindenféle témában: többek között a kreativitást, a mozgást, az egyes tudományok megismerésének lehetőségét, vagy éppen a természetet állítja középpontjába.

A város kedvezményes táborozási lehetőségeket is nyújt a gyermekek számára. Új kezdeményezés, hogy hat héten keresztül, hat turnus részére az önkormányzati fenntartású intézmények összefogásával hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosítanak teljes foglalkozást csak az ebéd díj megfizetése ellenében.

Bővebb információ a podcastben hallható. 


 A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában