Bethlenváros-Vacsiköz

2024.05.05. 18:46

Fókuszban a környezetvédelem: Öko-Fesztet és Főzőfesztivált rendeztek Kecskeméten – galériával videóval

Idén is rendeztek Öko-Fesztet és Főzőfesztivált Bethlenváros-Vacsiközben a Nádasdy Parkban. Az eseményt, mely a szórakozás mellett a környezetvédelemre is ráirányítja a figyelmet, negyedik alkalommal szervezték meg.

Lizik-Varga Katalin

A Nádasdy Parkban reggeltől rotyogtak a kondérokban a finomabbnál finomabb fogások, ugyanis Baráti Főzőfesztivált is hirdettek erre a napra. Például főztek csirke pörköltet és még szürke marha pörkölt is készült.

IMG_6344
Öko-Fesztet és Főzőfesztivált rendeztek Kecskeméten
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Mivel az eseményt anyák napján tartották, természetesen nem maradhatott el az édesanyák köszöntése sem. A parkban felállított színpadon gyermekek kedveskedtek műsoraikkal a közönségnek, de legfőképp az anyukáknak. 

A délelőtt folyamán környezetvédelemmel kapcsolatos pódiumbeszélgetéseket is hallhattak az érdeklődők, délután pedig szórakoztató programokkal és koncertekkel várták a helyieket. A koncertek sorát Csík János és a Mezzo nyitotta meg. Emellett kiállítók is részt vettek a rendezvényen, nagyrészt kézműves termékeket mutattak be és értékesítettek a helyszínen a kecskeméti alkotók.

Tóth Attila, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója, Bethlenváros-Vacsiköz képviselőjelöltje elmondta: napjainkban a környezettudatosság és a fenntarthatóság nemcsak divatos dolog, hanem lényeges is. Ezért tartja fontosnak, hogy az emberek tanuljanak és el is mélyüljenek a témában, valamint utána cselekedjenek is.

A rendezvényt a Bethlenváros Lakói Egyesülete szervezte. Ladányi Kovács Zoltán, az egyesület elnöke hangsúlyozta: megpróbáljuk a városrész értékeit összegyűjteni és bemutatni, valamint tulajdonképpen egy olyan közösséget szeretnénk ezzel az egyesülettel létrehozni, akik ebben a kertvárosban nemcsak a saját kertjükben töltik a napjaikat.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában