Kézilabda

2024.02.18. 12:24

Győzelemmel indította a tavaszt a KNKSE

Szombat délután hazai pályán kezdte meg tavaszi szereplését a női kézilabda NB II. G-csoportjában a Kecskeméti NKSE. A hírös városiak érvényesítették a papírformát a Cegléd ellen, ezzel biztosították helyüket a felsőházban.

Nyitray András

Bíró-Kisjuhász Petra együttese ott van a felsőházban

Fotó: Bús Csaba

Az utolsó előtti helyen álló ceglédiek otthonában a KNKSE ősszel 15 góllal győzött, így nem volt kérdés, melyik csapat ennek a meccsnek az esélyese. Az első gólt Vuletity révén a kecskemétiek szerezték. Erre két góllal felelt a Cegléd, ám mint később kiderült, ekkor voltak először és utoljára előnyben a meccsen. Kollár, Jámbor-Herceg és Vuletity találataival gyorsan magához ragadta a fórt a házigazda. A 8. és a 11. perc között mind a négy támadásából eredményes volt a Kecskemét, amely ekkor már 8-4-re vezetett. A Cegléd 4 gólnál beragadt, tíz percig nem tudott betalálni. Amint ez a gólcsend 11-5-nél megszakadt, időt kért a hazaiak vezetőedzője, Bíró-Kisjuhász Petra. Ez újabb lökést adott a csapatának, amely a szünetig tartotta azt, hogy kétszer annyi gólja van, mint ellenfelének, 16-8-as állásnál mentek az öltözőbe a felek.

A második játékrész elején még egyet tudott fokozni a tempóján a Kecskemét, 4-0-s rohanással kezdett, így a meccs kezdett eldőlni. Vendég időkérés után góllal folytatta a meccset a Cegléd, azonban a hazaiak nem álltak meg. Támadásban ráadásul nagyon sokszínű volt a játékuk, végül 12 játékos is fel tudott iratkozni a góllövők közé. A 44. percben 24-14 volt az állás, melyet 5-0-s hazai futás követett. Czenczik gólja után már 30-15-öt mutatott az eredményjelző, míg a végeredmény 33-18 lett. Ezzel a sikerével a kecskemétiek elérték céljukat, biztosan a felsőházban kezdik a rájátszást.  

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: – Bár végig uraltuk – az elvárásoknak megfelelően – a mérkőzést, a játék minősége még év eleji volt. Az átlagosnál több hibával játszottunk, de a kötelező győzelem volt most a legfontosabb, illetve az, hogy ezzel a győzelemmel bebiztosítottuk a helyünket a felsőházban, ami a szezon előtt a legfontosabb célkitűzése volt ennek az újjáalakuló csapatnak. Még két forduló van az alapszakaszból, amelyeken a minél jobb rájátszásbeli pozíció elérése a következő cél.  

Kecskeméti NKSE – Ceglédi Kék Cápák 33-18 (16-8)

Női kézilabda NB II. G-csoport, 12. forduló

2024. február 17. szombat

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Gara, Milyó

A KNKSE gólszerzői: Moharos 5, Megyesi 5, Jámbor-Herceg 4 (2), Vuletity 4, Varga 4, Nagy E. 3, Kollár 2, Palotás 2, Árvai 1, Czár 1, Czenczik 1, György 1.

Kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában